Rundālē notiks otrais Annas dienas gadatirgus (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien Rundāles mājtirgū notiks otrais Annas dienas gadatirgus, kurā tirgošanās tiks atklāta plkst.10 ar koncertuzvedumu «Pasaka par stipro Jēkabu», ko iestudē Rundāles novada amatierkolektīvi.

Rundāles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa aģentūru LETA informēja, ka mājtirgus laukumā varēs iegādāties dažādus pašmāju labumus un amatnieku izstrādājumus. Ar īpašo Jēkaba zupu cienās Rundāles novada biedrība «Rūentāle».

Tirdzniecības vietu ierādīšana paredzēta no plkst.9. Lai reģistrētos tirdzniecībai un saņemtu tirdzniecības atļaujas, nepieciešams sazināties ar lauku attīstības konsultanti Ludmilu Knoku.

Mājtirgus kustība izveidota Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektā «Vietējo produktu attīstība Vidusbaltijā». Tos apmeklēt Latvijā var Rundālē, Viesītē, Pļaviņu novadā, bet Lietuvā - Šauļu rajonā, Kurtuvenos un Žagarē.

Katram tirdziņam raksturīga sava īpašā gaisotne, ko veido gan tā atrašanās vieta, gan paši tirgotāji, gan tirdziņa apmeklētāji. Kopīgā iezīme visiem mājtirgiem - produktu un preču individuālais un unikālais raksturs - tie ir mājās ražoti un ar mīlestību gatavoti, skaidroja Kociņa.

Rundāles mājtirgus tika atklāts 2013.gada jūlijā, un tā mērķis ir sniegt atbalstu vietējiem mājražotājiem un amatniekiem, radot jaunas iespējas vietējas izcelsmes preču un produktu tirdzniecībai.

Rundāles mājtirgus ir arī atvērts tirdzniecībai katru dienu, bet intensīvāka tirdzniecība noris otrdienās un sestdienās.

Atašienē svinēs Annas un Jēkaba dienu

Šodien un rīt arī Krustpils novada Atašienē notiks ikgadējie Annas un Jēkaba dienas pasākumi, informēja Krustpils novada pašvaldībā.

Šodien plkst.12 Atašienes baznīcā svētku pasākumus ievadīs Svētā Mise Annas godam. Plkst.13 sāks darbu un visas dienas garumā interesentus gaidīs tirdziņš. Plkst.14 paredzēta svētku svinīgā atklāšana un konkursa «Sakoptība sētā un attīstība pagastā» laureātu apbalvošana, kam sekos novada pašdarbības kolektīvu uzstāšanās, folkloras kopu sadziedāšanās, Annu un Jēkabu godināšana.

Launagā paredzēta cienāšanās ar Annas dienas zupu, notiks sacensības Annas nešanā, umurkumurs, izsole, kā arī citas jautras izdarības un sacensības. Plkst.19 ar koncertu uzstāsies «Latgales dāmu pops», tam sekos balle kopā ar grupu «Robežpunkts».

Svētdien, 27.jūlijā, plkst.12 Atašienes baznīcā notiks Svētā Mise, bet stundu vēlāk sāksies kapusvētki draudzes kapos.

Apmeklēt Annas un Jēkaba dienu pasākumus Atašienē aicināts ikviens interesents.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu