Daugavpilī norisināsies «Muzikālā augusta» pasākumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

No 7. līdz 28.augustam Daugavpilī norisināsies «Muzikālā augusta» pasākumi, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

«Muzikālā augusta» pasākumus 7.augustā plkst.18 Vienības nama koncertzālē ievadīs izcilā krievu komponista Pētera Čaikovska romances, ar kurām uzstāsies «Lielās Mūzikas balvas» nominants Latvijas Nacionālās operas solists Rihards Mačanovskis (basbaritons) un mūziķi - Mārtiņš Zilberts (klavieres) un Jurijs Savkins (vijole).

Plkst.19.30 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā sāksies Rīga grupas «Pieneņu vīns» koncerts, kam sekos Daugavpils starptautiskā īsfilmu festivāla «Greipfrūts» konkursantu kino parāde.

8.augustā plkst.18 Vienības nama koncertzālē uzstāsies viena no Krievijā populārākajām intelektuālajām dziedātājām - Irina Boguševska (Maskava). Koncertā izskanēs izpildītājas autordziesmas un kopā ar Latvijas Radio ansambli «Dzeguzīte» un Rīgas mūziķiem - maestro Raimonda Paula dziesmas.

14.augustā plkst.18 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā 20.gadsimta pirmās puses džeza zelta melodijas spēlēs Rīgas saksofonu kvartets. Turpinājumā paredzēta muzikālā pastaiga kopā ar «St.Petersburg Musette Ensemble» u.c.

21.augustā plkst.18 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā skanēs tango.

28.augustā plkst.18 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā koncertēs «Dziedošo ģimeņu» šovā iepazītā un iemīļotā Riču ģimene. Mūziķi ir pārliecināti, ka jaunās programmas nosaukums «Riču kāzas» ir ļoti pateicīgs apspēlēšanai, īpaši tādēļ, ka romi daudziem asociējas galvenokārt ar kaislību, kvēlu mīlestību un kāzu muzikantiem.

Šī gada «Muzikālā augusta» pēdējā nots izskanēs profesionālā pūšamo instrumentu orķestra «Daugava» un Japānas džeza pianistes Keiko Mcnamaras koncertā «Vakars džeza noskaņā».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu