Iepazīstinās ar Barselonā iecerēto izstādi par Latvijas vēsturi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas Okupācijas muzejā šodien tiks prezentēta Barselonā plānotās izstādes par Latvijas vēsturi koncepcija.

Pasākums notiks Rīgā, Raiņa bulvārī 7, plkst.12.30. Rīgā ieradies Barselonas pilsētas domes Kultūras mantojuma, muzeju un arhīvu kultūras institūta direktors Žozefs Rodrigess. Viņš pastāstīs par izstādi, ko paredzēts atvērt vienā no Barselonas nozīmīgākajām kultūrvēsturiskajām vietām - Svētās Agates kapelā, kas pašlaik ir Barselonas vēstures muzeja daļa. Izstādi plānots atvērt 15.oktobrī, un tā būs atvērta līdz 11.janvārim.

Okupācijas muzeja sabiedrisko lietu speciāliste Līga Strazda informēja, ka, pieminot 25.gadskārtu kopš Berlīnes mūra krišanas un Aukstā kara beigām, Barselonas pilsētas domes Kultūras institūts gatavojas iekārtot izstādi par Latviju kā vienu no valstīm, kas šo procesu rezultātā atguva neatkarību. Izstādē aptvers laika posmu no 1918.gada, kad Latvija pasludināja neatkarību, līdz 2004.gadam, kad Latvija iestājās Eiropas Savienībā.

Latvijas Okupācijas muzejs pēc izstādes veidotāju lūguma ir atlasījis vairākus priekšmetus no sava krājuma, kuri papildinās izstādes vizuālo un informatīvo materiālu. Pašreiz notiek šo priekšmetu sagatavošana pārsūtīšanai uz Barselonu. Par to izstādes prezentācijas laikā vairāk pastāstīs Okupācijas muzeja speciālisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu