«Ghetto Games» festivāls pulcēs vairāk nekā 1500 dalībnieku (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renārs Koris

Ghetto Games festivāls Ventspilī šogad norisināsies no 8. līdz 10. augustam, 20 sporta veidos vienojot vairāk nekā 1500 dalībnieku no 20 valstīm.

Vērienīgas starptautiskas sacensības norisināsies BMX frīstailā, ekstrēmajā skrituļslidošanā, ielu basketbolā, ielu dejās un ielu vingrošanā. Baltijas mēroga sacensības norisināsies veikbordā, velo polo, skeitbordā, BMX frīstaila un MTB frīstaila dirtos un šā gada jaunumā MTB duālajā slalomā. Ārmreslingā notiks Latvijas kausa ceturtais posms, savukārt velotriālā - Latvijas čempionāta ceturtais posms. Ielu florbolā un ielu futbolā sacentīsies Ghetto sezonas ranga labākās komandas. Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties arī ar fiksētajiem velosipēdiem, galda futbolu, galda tenisu, fingerbordiem, longbordiem, skimbordiem, Slackline.lv un citiem sporta veidiem.

Foto: Renārs Koris

Uz ekstrēmās skrituļslidošanas sacensībām arī šogad pasaules labākos braucējus aicinās pašmāju skrituļslidotājs Nils Jansons. Sacensību līmenis Ventspilī ar katru gadu aug. Šoreiz ir gaidāmi vairāki Eiropas top braucēji: labākie francūži Roman Abrate un Julien Cudot, labākais brits Stephen Swain, labākais zviedrs Fredrik Andersson un vairāki braucēji no Austrālijas, ASV un Eiropas. Sacensības komentēs pasaules vadošo skrituļslidošanas sacensību rīkotājs Johannes Jacobi jeb JoJo no Vācijas.

BMX frīstailā šogad būs līdz šim plašākais pasaules mēroga profesionāļu saraksts, kāds Latvijā ir bijis. Ventspilī ieradīsies Krievijas vadošo sacensību uzvarētājs Kostya Andreev un Krievijas čempions Pavel Terentev, britu BSD komandas braucēji Dan Paley, Connor Mailey, Chaz Mailey un Sam Jones, aizvadītā gada pasaules čempiona titula «street» disciplīnā ieguvējs Adrian Malmberg no Zviedrijas, tituliem bagātākie norvēģu sportisti Ola Selsjord un Ole Andre Kristiansen, pagājušā gada uzvarētājs Andres Lainevool no Igaunijas un daudzi citi Baltijas un Eiropas labākie braucēji, tai skaitā pašmāju Viktors Kronbergs, Tomass Grīnbergs un Oskars Zajarskis. Arī šogad sacensību rīkotājiem ir gods uzņemt vienu no pasaules vadošajiem BMX sacensību komentētājiem Zack «Catfish» Yankush no ASV. BMX frīstaila sacensības notiks Artūra Griķa piemiņai.

Ielu deju pasākuma ietvaros viesosies labākie dejotāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Zviedrijas, Baltkrievijas, Vācijas un Beļģijas. Par mūziku gādās labākais deju cīņu DJ Combat no Zviedrijas un Baltijā labākais deju cīņu DJ Sergucci no Latvijas. Sacensību dalībniekus vērtēs Beļģijas labākais Hip Hop dejotājs un 2013. gada Eiropas čempions – Alex, pagājušā gada popping nominācijas uzvarētājs – Baturo no Krievijas, kā arī Krievijas vadošais Hip Hop dejotājs – Jeka. Festivāla ietvaros notiks meistarklases ar žūrijas un citiem aicinātajiem viesiem, piemēram, ar Polijas labāko popping dejotāju – Sheva.

Foto: Renārs Koris

Ielu basketbolā gaidāma sīva cīņa starp Latvijas, Spānijas, Polijas, Nīderlandes, Krievijas un Igaunijas komandām. Pasākumu vadīs Ghetto Games līderis Raimonds Elbakjans un Renārs Zeltiņš.

Ielu vingrošanā norisināsies Baltijas Open čempionāts, piedaloties labākajiem ielu vingrotājiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas, Francijas, Armēnijas un Norvēģijas.

Skatītājiem sestdienā būs sagatavots īpašs priekšnesums no ielu motociklu frīstaila tandēmu komandas Ghetto Stuntfighters. Piektdienas un sestdienas vakarā festivāla apmeklētājiem tiks piedāvāts bezmaksas brīvdabas kino ar ekstrēmo sporta veidu filmām. Festivālā būs padomāts arī par bērniem, kuriem būs iespēja bez maksas apmeklēt LGK atrakciju piepūšamo piļu pilsētiņu.

Starptautiskais Ghetto Games festivāls Ventspilī notiek projekta «Es zinu, Tu to vari!» ietvaros. Lielākā daļa projekta «Es zinu, Tu to vari!» pasākumu būs veltīti jauniešiem, atsevišķi pasākumi paredzēti arī ģimenēm kopā ar bērniem. Projekta mērķis ir iedvesmot jauniešus būt fiziski aktīviem un veidot izpratni, ka veselīgs un aktīvs dzīvesveids un atteikšanās no dažādu atkarības vielu lietošanas palīdz sasniegt nospraustos mērķus. Projekta ietvaros no jūlija līdz augustam notiks vairāk kā 58 pasākumi visā Latvijā – ielu basketbola turnīri, ielu vingrošanas sacensības un citi ielu kultūras pasākumi, kā arī nometnes un ģimeņu sporta dienas.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu