Kataloniešiem stāstīs par Latvijas okupāciju (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pieminot 25. gadskārtu kopš Berlīnes mūra krišanas un Aukstā kara beigām, no 15.oktobra līdz nākamā gada 11.janvārim Katalonijas galvaspilsētas Barselonas vecpilsētā notiks izstāde par Latvijas vēsturi.

Latviju iecerēts parādīt kā vienu no valstīm, kas šo procesu rezultātā atguva neatkarību.

Izstādē būs materiāli ne tikai par okupācijas laiku, bet arī par laika posmu no 1918.gada, kad Latvija pasludināja neatkarību, līdz 2004.gadam, kad Latvija iestājās Eiropas Savienībā.

Latvijas prezentācija Rietumeiropā

Barselonas pilsētas domes Kultūras mantojuma, muzeju un arhīvu kultūras institūta direktors Žozefs Rodrigess šodien Latvijas žurnālistiem pastāstīja, ka izstāde paredzēta arī kā Latvijas prezentācija Katalonijas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, kuru skaits mērāms vairākos miljonos un kuri uz šo skaisto pilsētu brauc no visas pasaules.

Foto: TVNET

Izstāde arī palīdzētu Latvijai un Katalonijai satuvināties.

Kaut arī reģionus šķir tūkstošiem kilometru, abām vietām ir daudz kopīga

- ne tikai jūras klātbūtne, dažādas ostas, bet arī centieni atgūt neatkarību.

Latvijas Okupācijas muzejs pēc izstādes veidotāju lūguma ir atlasījis vairākus priekšmetus no sava krājuma, kuri papildinās izstādes vizuālo un informatīvo materiālu. Pašreiz notiek šo priekšmetu sagatavošana pārsūtīšanai uz Barselonu.

Foto: TVNET

Par Latvijas vēsturi Barselonā stāstīs dažāda lieluma priekšmeti - gan Latvijai nozīmīgas lielformāta fotogrāfijas, gan sadzīves lietas, piemēram, krūzītes, uz kurām iegravēti īpaši ieslodzīto vēstījumi, un ar roku rakstīti un zīmēti žurnāli.

Rietumeiropieši par Latvijas okupāciju uzzinās, arī aplūkojot ieslodzīto šaha komplektu un citus priekšmetus.

Izstādi iekārtos vienā no Barselonas nozīmīgākajām kultūrvēsturiskajām vietām

- Svētās Agates kapelā, kas pašlaik ir Barselonas vēstures muzeja daļa.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu