Līgatnē notiks Papīra svētki (9)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

9. augustā jau trešo gadu Līgatnē notiks Papīra svētki. Par spīti tam, ka Līgatnes papīrfabrikā ražošana šobrīd pārtraukta, divsimt gadus senā papīrražošanas vēsture nesaraujami saista Līgatnes vārdu ar Latvijā ražotu papīru.

Mūsu šāgada tēma savukārt saistās ar vēstulēm. Aicināsim svētku viesus atcerēties, kā vēstules rakstījām senāk - uz papīra, ar tinti un zoss spalvu. Radošajās darbnīcās no plkst. 12:00 līdz 17:00 būs iespēja gan meistares Ilzes Dilānes vadībā izliet pašam savu papīra loksni, gan papīrmākslas darbnīcā «Viktora vēstules» apgūt rakstīšanu ar zoss spalvu. Iedvesmai darbnīcā «Dzejnieka vēstules» aicināsim iepazīties ar pazīstamu dzejnieku un rakstnieku rakstītām vēstulēm, savukārt par vēstuļu piegādi rūpēsies pasta nodaļa «Lustūzis», kas tikai 9.augustā darbosies Lustūža klints pagrabu alā. Ielūkosimies arī pavisam senā rakstības vēsturē, jo katram būs iespējams iemācīties uzrakstīt vēstuli (vai vismaz savu vārdu) ķīļrakstā. Darbnīcās būs iespējams arī izgatavot aploksnes, lukturīšus, apgleznot papīra figūras un, kas mūsu šīs vasaras tveicē īpaši aktuāli, izlocīt interesantus papīra vēdekļus.

Tāpat rādīsim svētku viesiem, kā Līgatnē svin Papīra kāzas, un ļausim pāriem noskaidrot savu saderību, veicot dažādus pārbaudījumus.

Interesentiem būs iespēja doties ekskursijās pa Līgatnes takām, taciņām un alām, kā arī ekskursijas laikā uzrakstīt, nosūtīt un saņemt vēstules. Ekskursiju sākums plkst. 11:00, 13:00 un 15:00 pie Līgatnes tūrisma informācijas centra Spriņģu ielā 2.

Par mūziku svētkos rūpēsies Līgatnes pūtēju orķestris, bet plkst. 17:00 bērnus un viņu vecākus Līgatnes kultūras nama Mazajā zālē aicinām noskatīties «Zīmējumu teātra» izrādi «7 pasakas par Ņukucīti», kurā izmantotas Aivara Neibarta pasakas.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu