Rīgas svētkos atkal norisināsies pašdarināto braucamrīku festivāls «Cartoon rallijs»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas svētku laikā 16. augustā Kronvalda parkā pie Kongresu nama norisināsies pašdarināto braucamrīku festivāls «Nissan Norde Cartoon rallijs». Šī gada pasākuma galvenais moto ir «ceļojums laikā», kas sīkāk atspoguļo Rīgas kultūrvēsturisko attīstību no senatnes līdz mūsdienām. Pasākumā aicinātas pieteikties draugu grupas vai uzņēmumu komandas 4 cilvēku sastāvā.

«Nissan Norde Cartoon rallijs» ir uzņēmumu, radošo apvienību, skolu un draugu grupu festivāls – sacensības, kurās dalībniekiem ir iespēja gan interesantā veidā prezentēt sevi, gan arī piedalīties dažādos konkursos un sacensties veiklības braucienā ar pašdarinātiem braucamrīkiem par ļoti labām balvām. Šoreiz labākā komanda mājās varēs braukt ar stilīgiem, jauniem velosipēdiem no veikala «Sportland».

Rīga 2014. gadā ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, tādēļ šoreiz pasākums būs tiešā veidā saistīts ar kultūru, vēsturi un tās raksturīgākajām iezīmēm, veidojot kultūrvēsturisko laika tiltu. Dalībnieki tiek aicināti veidot savus braucamrīkus tā, lai tie atspoguļo Rīgu pirms Otrā pasaules kara, Rīgu 20. gs. jeb laika posms pēc Otrā pasaules kara, PSRS laikos un mūsdienās, atspoguļojot Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Komandu uzdevums būs ne tikai radoši noformēt savu ritošo mākslas darbu atbilstoši savām vēlmēm, bet arī parādīt konkrētā vēsturiskā laika posma kultūrvēsturiskās iezīmes. Mūsdienu braucamrīkus atspoguļot tiek aicināti arī citu valstu uzņēmumi, organizācijas vai apvienības, kuras darbojas Latvijā, tādejādi parādot Rīgu kā vietu, kur kopīgi dzīvo, strādā un atpūšas dažādu tautību un nāciju iedzīvotāji.

Braucamrīku festivālu veidos vairākas daļas, proti, atklāšana, komandas prezentācija, veiklības brauciens – sacensības, dažādi konkursi, svinīgā uzvarētāju apbalvošana un parāde laukumā pie Kongresu nama. Galvenajā balvā - lieliski velosipēdi katram no četriem komandas dalībniekam un sporta veikala «Sportland». Pirmo reizi - pasākuma after party restorānā «Stargorod».

Pieteikties pasākumam var no 10. jūlija interneta vietnē www.sacensibas.lv sadaļā «Nissan Norde Cartoon rallijs». Komandā jābūt 4 cilvēkiem: divām sievietēm un diviem vīriešiem vecumā no 12 gadiem. Dalībniekiem – komandai noteikta vienota dalības maksas 50.00 EUR apmērā.

Piesakies sacensībām šeit

Sīkāka informācija par pasākumu, tā norisi un dažādām dalības maksas atlaidēm skolu, jauniešu interešu centru un draugu apvienībām, par to sīkāk sacensību nolikumā mājas lapā www.parstipru.lv.

Sacensību nolikums

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu