Aktieris Serebrjakovs atteicies no Krievijas pilsonības (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Pazīstamais Krievijas aktieris un režisors Aleksejs Serebrjakovs (Алексей Серебряков) atteicies no Krievijas pilsonības, nespējot izturēt «atklāto ļaunumu» savā dzimtenē, vēsta Krievijas mediji. 50 gadus vecais Serebrjakovs ir viens no pelnošākajiem Krievijas aktieriem un starp viņa pazīstamākajām lomām ir dalība Krievijas kulta seriālā «Kriminālā Pēterburga».

Serebrjakovs pirms diviem gadiem ieguva Kanādas pilsonību un ar ģimeni pārcēlās uz dzīvi pāri okeānam, norādot, ka vēlas, lai viņa bērni izaugtu «civilizētā valstī».

Tagad aktieris atteicies arī no Krievijas pilsonības, bet, lai filmētos Krievijā, kārtos darba vīzu.

«Krievijā bieži runā par to, ka Rietumos smaidi ir mākslīgi. Bet es labāk saskaros ar samākslotiem smaidiem atklāta ļaunuma vietā,» norāda aktieris.

«Mums ir absolūta vergu psiholoģija. Bet demokrātija - tā ir atbildība. [Krievijas] tauta labākajā gadījumā kaut ko deleģē pie varas. Mēs tevi izraudzījām, tu par visu atbildi, risini mūsu problēmas! Demokrātija - tā ir lēmumu pieņemšana, balstoties uz zināšanām un izpratni starp ko izvēlēties. Bet es šodien neredzu cilvēkos vēlmi izglītoties, attīstīties, celt savu kvalifikāciju, strādāt un galu galā uzņemties atbildību, tostarp arī par valsti, par varu. Bet tie, kas to vēlas, - tie ir piliens jūrā,» skaidro Serebrjakovs.

Pieņemot lēmumu par pārcelšanos ar ģimeni uz Kanādu, aktieris norādīja, ka vēlas, lai viņa bērni izaugtu valstī, kur tiek vērtētas zināšanas, darba mīlestība un kur «nav obligāti grūstīties ar elkoņiem, runāt rupjības, būt agresīvam un baidīties no cilvēkiem».

«Civilizētas valsts ielu ideoloģija ir labvēlība un pacietība, kā Krievijā ļoti pietrūkst. Šeit diemžēl, lai kā arī es necenstos izolēt savus bērnus, viņus nevar pasargāt no rupjībām un agresijas. Tā ir gaisā. Agresija ir uzvarējusi,» sacīja Serebrjakovs, norādot, ka viņš «bēg no Krievijas, nespējot to vairs izturēt».

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu