Cēsu pils Viduslaiku dienas aktivitātes stiprā lietus dēļ pārceltas uz svētdienu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle / LETA

Cēsu pils Viduslaiku dienas aktivitātes stiprā lietus dēļ pārceltas uz svētdienu, 10.augustu, liecina paziņojums Cēsu pils «Facebook» lapā.

Sestdien, 9.augustā, pils Rietumu tornī un Jaunajā pilī notiks viduslaiku mūzikas grupu «Gravrost», «Obscurus Orbis», «Gaurata Gaura» un «Fioretto» koncerti un Vēsturisko filmu skates filmu seansi, savukārt Ziemeļu tornī darbosies viduslaiku aktivitāšu centrs.

Savukārt uz 10.augustu pārcelta tradicionālā Viduslaiku diena, kuras tematika šogad veltīta cilvēku un dzīvnieku attiecībām laikā, kad vēl nebija dzimušas vegānisma un dzīvnieku tiesību idejas un ikvienā cilvēku dzīves jomā tika plaši izmantoti dzīvnieku izcelsmes produkti.

Visas dienas garumā pils viesiem būs iespēja iepazīt ādas, kaula un raga meistaru amata prasmes, gatavot bišu vaska un cūku tauku sveces, doties izjādē ar zirgu vai ēzeli, sekot līdzi dzīvnieku izcelsmes izejvielās balstītam ziepju un līmes vārīšanas procesam, izmēģināt veiksmi viduslaiku medībās, nobaudīt gardus ēdienus un dzērienus, iesaistīties 500 gadus senās bērnu spēlēs un piedalīties izglītojošā aktivitātē ģimenēm par dzīvnieku nozīmi viduslaiku cilvēku dzīvē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu