Pokaiņu mežā notiks Māras dienas svētku pasākums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien plkst.13 Pokaiņu mežā tiks svinēti Māras dienas svētki, mācot senos gadskārtu rituālus, informēja Tērvetes dabas parka Informācijas centra vadītājas vietniece Laura Zalcmane.

Par svētkiem viņa skaidroja, ka pēc Saules kalendāra Māras iezīmē viduspunktu starp Jāņiem, kas ir Vasaras saulgrieži, un Miķeļiem, kas apzīmē ražas sezonas beigas.

«Māra ir sievišķais spēks, tā ir Dieva materiālā izpausme, folklorā tā simbolizē zemi. Māras galvenās īpašības ir mīļums un svētums,» skaidroja Zalcmane.

Pasākumā būs gaidīti arī bērni, lai no mazotnes mācītos svinēt Latviešu gadskārtas, un mazās meitenes varēs sajusties īpaši godātas, savukārt mazie puiši redzēs un paši piedalīsies sievietes godināšanā. Turklāt Māra saskaņā ar tradīcijām ir bērnu aizgādne.

«Lūgsim Māras svētību mūsu bērniem un ģimenēm šajā enerģētiski spēcīgajā vietā - Pokaiņu mežā,» aicināja Zalcmane.

Pēc rituāliem mežā ar «Pokaiņu akadēmijas» zinātāju palīdzību ikviens varēs papētīt sevi, izmantojot dažādus instrumentus - skaitļus, Saules enerģijas kalendāru, roku līnijas un rūnas.

«Senlatviešu dievība Māra ir sevišķi tuva sievietei, palīdzot mūža svarīgākajos notikumos - tautās ejot, radībās un bērnu audzināšanā. Tādēļ mēs šajā dienā veltīsim daudz uzmanības sievietei, godināsim to, stiprināsim sievišķību, lūgsim Māras svētību bērniem un ģimenei,» pastāstīja Zalcmane.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu