Vecmīlgrāvī notiks Mīlgrāvja krastmalas svētki (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Šodien Vecmīlgrāvī jau ceturto reizi notiks Mīlgrāvja krastmalas svētki, aģentūru LETA informēja Vecmīlgrāvja attīstības biedrības pārstāve Iveta Pāvula.

Svētku laikā - no plkst.12 līdz 16 - ikvienam to dalībniekam būs iespēja doties aizraujošā ceļojumā «80 dienās ap zemeslodi».

«Iepriekšējos gados Krastmalas svētku tēma izvēlēta, ejot līdzi laikam, - pirmajos svētkos bija iespēja iejusties 12.gadsimta atmosfērā, kad ordeņa mūki raka Mīlgrāvi, otrajos - iepazīties ar viduslaiku bruņiniekiem, bet pagājušajos hercogs Jēkabs aizveda uz 17.gadsimtu. Šogad ceļosim pa pasauli - ar dziesmu un deju palīdzību iepazīsim dažādu tautu kultūru un tradīcijas,» stāsta pasākuma organizatore Zane Auškāpa.

Pēc gada pārtraukuma Krastmalas svētki atkal notiks savā tradicionālajā vietā - bērnu laukumā Meldru ielā 1, kas pagājušajā vasarā tikai rekonstruēts. Tāpat kā citus gadus, arī šogad Krastmalas svētku dalībniekiem tiks piedāvāta daudzveidīga programma.

Galvu reibinošā ceļojumā kopā ar slaveno pasaules apceļotāju Fileasu Fogu, kura lomā iejutīsies Nacionālā teātra aktieris Egīls Melbārdis, būs iespēja apceļot dažādas valstis, iepazīties ar to tradīcijām un kultūru. Interaktīvajās darbnīcās savas prasmes varēs izmēģināt gan lielie, gan mazie svētku viesi - būs jau iepriekšējos krastmalas svētkos iecienītas darbnīcas, kā arī jaunas un nebijušas.

Ceļojumu apkārt zemeslodei būs iespēja sākt ar kuģīti «Jelgava», savukārt viktorīnas par pasaules apceļošanu uzvarētājus gaida brauciens ar katamarānu «Wiki» un lidojums ar gaisa balonu.

Koncerta noslēguma daļā visus dalībniekus priecēs dziedātājs Jānis Stībelis kopā ar «MC orķestri».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu