Vieta Latvijā, kur varēs legāli burties! (29)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā turpmāk būs vismaz viena vieta, kur drīkstēs brīvi burties. Krimuldas novada dome nolēmusi to atļaut darīt Raganā un pat veikusi izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos.

Līdz šim sabiedriskās vietās burties un pesteļoties bija aizliegts. Pilsētas Raganas pašvaldībā uzskata – kāpēc gan šī nevarētu būt tā vieta, kur reizi gadā

raganas varētu tikties un veikt savus rituālus!

Vietējie iedzīvotāji lepojas, ka dzīvo vietā ar tik skanīgu nosaukumu – Ragana. Viņi zina, kāpēc šāds nosaukums radies, taču ikdienā nevienu raganu nepazīst.

Tomēr vietējā pašvaldībā domā, ka ciemata nosaukums uzliek arī pienākumus. Pašvaldība plāno noteiktās dienās atļaut šeit visām raganām burties.

«Tas nav atļauts ne tikai šeit, bet arī daudzās citās vietās; tā kā tas bija liegts, tad skatīsimies, var būt, ka to vienu reizi gadā mēs atļausim, es ticu, ka katrā sievietē ir maza daļiņa raganas, un, ja šeit vēl ir tāds nosaukums, tad mums tas vēl nāk dubultā un šis ciemats varētu būt raganu galvaspilsēta,» domā Krimuldas novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Elīna Veidemane.

Krimuldas domes iecere gan pamatīgi

satraukusi kristīgās baznīcas pārstāvjus, kuri neatbalsta buršanos,

jo Dieva vārds to kategoriski neatļaujot.

«Mēs ļoti dziļi cienām kristīgās vērtības un nekādā gadījumā negribam tās noliegt. Es aicinātu nejaukt kristīgo pasauli ar laicīgām vērtībām, kas mums ir šobrīd,» skaidro Elīna Veidemane.

Pirmā šāda atļautā diena, kad varēs burties, Raganā būs jau 16. augustā, kad iecerēti novada svētki. Tomēr arī nākotnē šīs vietas vizītkarte būšot raganas un viss ar to saistītais.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu