Sākas Rīgas svētki (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

No piektdienas līdz 17. augustam notiks Rīgas 813.dzimšanas dienas svētki, kuros trīs dienu laikā notiks aptuveni 100 svētku pasākumu ar vairāk nekā 5550 dalībniekiem gan pilsētas centrā, gan apkaimēs, kas radīs emociju tiltus starp svētku dalībniekiem un apmeklētājiem, mākslu, mūziku, teātri un kustību prieku visdažādākajās izpausmēs, informē Rīgas domē.

Svētkus šodien no plkst.20 līdz 21.30 Vērmanes dārza estrādē ieskandinās koncerts «Rīgas vitrāžas», kurā profesionālais pūtēju orķestris «Rīga» saspēlēsies ar maestro Raimondu Paulu, solistiem Aiju Vītoliņu un Daumantu Kalniņu. Savukārt jau no plkst.15 Eksporta ielas posmā pie Republikas laukuma 1, pie čehu alus darītavas «Stargorod», sāksies «Pilsētas ziņģe Citadelē» - zaļumballe lielpilsētā, kas turpināsies līdz plkst.1 naktī.

Viens no krāšņākajiem notikumiem svētku laikā tradicionāli būs Rīgas kauss burāšanā, kas visas trīs svētku dienas risināsies Daugavā aiz Vanšu tilta, starp Andrejsalu un Ķīpsalu.

Lidostā «Spilve», Daugavgrīvas ielā 140, rīt, 16.augustā, tiks svinēta lidostas «Spilve» ēkas 60 gadu jubileja un simtgade, kopš Spilves pļavās pirmo reizi nolaidās lidmašīna. Lidlaukā notiks arī auto un moto sporta pasākums «Ready To Race. All Motorsport Stars», starptautisks aviācijas salidojums «Riga Fly-In 2014» un starptautiskais seno spēkratu salidojums «Rīga retro 2014».

Tikmēr Rīgas kanālā rīt risināsies sacensības «Kanāla regate 2014. Rīgas Brīvostas kauss», kurā 30 Latvijā populāri uzņēmumi ar ūdensvelosipēdiem piedalīsies karnevāliskās sacensībās.

Vērienīgs pasākums «Rīgas tiltu gaisma» rīt no plkst.13 līdz 23.10 notiks 11.novembra krastmalā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam un no Muitas ielas līdz Miķeļa ielai. «Rīgas tiltu gaisma» apspēlēs cilvēku siržu veidotos tiltus uz vaļaspriekiem, mūziku un mākslu, tāpat tiks veidots objekts «Laika portāls» - ūdens siena, kas simbolizēs vārtus uz senatni.

«Rīgas tiltu gaisma» sāksies ar motociklu un retro auto parādes braucienu, pēc kura būs skatāmi motosportistu paraugdemonstrējumi un sacensības. Dienas noslēgumā no plkst.21 līdz 23 uz skatuves notiks koncertuzvedums «Viss ir iespējams!», kuru veidos maģiskas saspēles tilts starp izciliem Latvijas džeza, karstasinīgiem Brazīlijas un galvu reibinošiem Austrālijas māksliniekiem, uzsverot to, ka dzīvē viss ir iespējams, visi tilti ir vaļā, un vajag tikai uzdrošināties. Noslēgumā notiks krāšņa uguņošana.

16.augusts būs arī ielu mūzikas diena - no plkst.14 līdz 21 Bastejkalnā, Berga bazārā, Spīķeru kvartālā, Kaņepes Kultūras centrā, Tirgoņu ielā, Torņa ielā, Kaļķu ielā, Vaļņu ielā, Audēju ielā un pie Zviedru vārtiem skanēs dzīva, patiesa un ikvienam pieejama mūzika.

Spīķeru kvartālā no plkst.20 līdz 2 mūzikas festivāls «Riga Funk Fest» pulcinās vienuviet «funk» stilā muzicējošas grupas. Savukārt Svētā Pētera baznīcā, Skārņu ielā 19, trīs koncertos skanēs baroka mūzika izcilā izpildījumā, bet Rīgas Doma dārzā klausītājus priecēs gan koncerts «Latvijas putnu balsis», gan kontrtenora Sergeja Jēgera solo koncerts, gan Franca Ādama Feihtnera opera «Kīrs un Kasandana».

Rīgas svētki būs svētki arī sportistiem - rīt, 16.augustā, no plkst.15 līdz 23 notiks «Lielais xRace Rīgas piedzīvojums» - orientēšanās sacensības Rīgas centra, Vecrīgas, Pārdaugavas, Āgenskalna apkaimēs un Daugavā. Savukārt 16. un 17.augustā laukumā pie Latvijas Nacionālās operas notiks ikgadējais, Baltijā vērienīgākais brīvdabas diennakts basketbola turnīrs «Krastu mačs».

17.augustā 11.novembra krastmalā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam notiks pasākums «Tilts uz bērnību», kurā tiks izspēlēti bērnu un pieaugušo kopīgi veidotie sapņu un mīlestības tilti, par ģimenēm, prieku un brīnumiem. Vērmanes dārza estrāde un teritorija svētdien pasākumā «Rīgas rotaļas. Ceļojums leļļu parkā» uz vienu dienu pārvērtīsies par leļļu parku.

Vecrīgas Doma laukumā rīt un parīt notiks tirgus «Tilts cauri laikiem - no dukāta līdz eiro», kura laikā labākie Latvijas amatnieki piepildīs laukumu ar dažādu laikmetu gaisotni.

Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde», Rīgas Tehniskajā universitātē un pamatskolā «Rīdze» no šodienas līdz 17.augustam notiks VII starptautiskais bērnu un jauniešu teātru festivāls «Baltijas zvans» ar jaunajiem aktieriem no Beļģijas, Lietuvas un Latvijas.

Tikmēr, piemēram, Lucavsalā šodien sāksies «Lucavsalas kauss» pludmales volejbolā, kas radīs patīkamus un aizraujošus atpūtas brīžus ne vien dalībniekiem, bet arī līdzjutējiem.

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā notiks «Svītrainās dienas», kas atklās dzīvnieku pasaules apbrīnojamo krāsu un rakstu daudzveidību. Savukārt Rīgas kultūras centrā «Iļģuciems», Lidoņu ielā 27, no šodienas līdz 17.augustam notiks starptautiskā tekstilmozaīkas izstāde «Rīgas vasara», kurā varēs apskatīt šobrīd tekstilmozaīkas nozarē populāra virziena - mūsdienu kvilta - darbus.

Svētku dienās, rīt, 16. augustā, un parīt, 17.augustā, pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi un Rīgas Tūrisma attīstības biroju, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem - uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu