Ceļvedis: Rīgas svētki, trīs festivāli un Urbānie pilsētstāsti (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai arī lietaina, šī nedēļas nogale solās būt ļoti bagāta ar dažādiem pasākumiem. Pirmkārt jau Rīgā trīs dienas kūsās pilsētas svētki, kas kulminēs ar svētku uguņošanu, Liepājā, Papē un Kuldīgā notiek stilistiski ļoti atšķirīgi mūzikas festivāli («Live Fest», «Satta», «Fontaine»), šķiet, pēdējie šajā vasaras sezonā, savukārt «Rīga 2014» ietvaros turpinās pasākumi Esplanādē, Zolidtūdē un citviet Rīgā. Arī kinoteātros sāk demonstrēt trīs jaunas filmas. Iemet aci TVNET ceļvedī, varbūt noder!

Rīgas svētki

Foto: TVNET

Lidostā «Spilve» 16.augustā tiks svinēta lidostas «Spilve» ēkas 60 gadu jubileja un simtgade, kopš Spilves pļavās pirmo reizi nolaidās lidmašīna. Tikmēr Rīgas kanālā rīt risināsies sacensības «Kanāla regate 2014. Rīgas Brīvostas kauss».

Vērienīgs pasākums «Rīgas tiltu gaisma» rīt no plkst.13 līdz 23.10 notiks 11.novembra krastmalā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam un no Muitas ielas līdz Miķeļa ielai. «Rīgas tiltu gaisma» apspēlēs cilvēku siržu veidotos tiltus uz vaļaspriekiem, mūziku un mākslu, tāpat tiks veidots objekts «Laika portāls» - ūdens siena, kas simbolizēs vārtus uz senatni.

Svētku dienās, rīt, 16.augustā, un parīt, 17.augustā, pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

Rīgas svētku pasākumu programma ir pieejama interneta vietnē "www.rigassvetki.lv".

«Esplanādē» sagaidāmi dažādi kulināri pārsteigumi

16. un 17. augustā kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014» notiks vairāki kulināri pasākumi - Rīgas svētku laikā, sestdien, 16. augustā, no plkst.12 līdz 15 notiks «Krāsainais Rīga 2014 brančs Rīgas svētku laikā», savukārt svētdien, 17.augustā, «Rīgas Bebra svētdienas ballītes» ietvaros no plkst.11 līdz 16 Esplanādē pirmo reizi tiks atklāts bērnu pop-up restorāns ar garajām brokastīm, īpašu ēdienkarti un multenēm.

Detalizēta programma šeit

TRĪS FESTIVĀLI

«Fontaine Festival»

Foto: publicitātes

Uz «Fontaine Festival» galvenās «Gypsy Camp» skatuves būs iespēja redzēt un klausīties «Pete Anderson and The Swamp Shakers», «Latvian Blues Band», festivāla namatēva Luija Fonteina grupu «The Starlights Searchers», kā arī «Gagarin Brothers» no Krievijas, «Lapko» un «Knucklebone Oscar» no Somijas un Adams Bombs no ASV, kurš sadarbojies ar neskaitāmiem rokmūzikas milžiem, tajā skaitā grupu «AC/DC», «Kiss», «Hanoi Rocks», «Guns’n’Roses» dalībniekiem, kā arī bijis vairāku minēto grupu dalībnieks. Uz pārējām skatuvēm koncertus sniegs tādas grupas kā «Bloody Heels», «Karmafree», «Rūsa», «Inokentijs Mārpls», «Rebel Riot», «All Day Long», liepājnieki «Nasty Smile» un «Return To Surface», «The Coco’nuts», «Blinded Memory», «Mary Jane», «Sacramental», «The Big Bluff», zviedru cītaru kvartets «Palace On Wheels», «Kuadra», «Halfchicken» un «Voyeur» no Itālijas, «Strauss» no Lielbritānijas, «Manzana» no Somijas, «Gjutjarn» un «Bulletsize» no Zviedrijas, kā arī «The Briefing», kuriem šis būs vienīgais vasaras koncerts Latvijā.

«Kuldīgas Live Fest»

Foto: TVNET

Trešie ārzemju mākslinieki šajā dienā būs projekts «ABBA Mania», kas ir leģendārās grupas «ABBA» atdarinātāju grupa, izpildot grupas leģendāros hitus un arī vizuāli līdzinoties oriģinālajam sastāvam.

Festivāla pirmajā dienā uzstāsies arī pašmāju mūziķi - grupas «Dzelzs vilks» un «Otra puse».

Otrajā festivāla dienā, kas būs «Rock» diena, kā «headliners» būs «Smokie» laikabiedre Sūzija Kvatro no Lielbritānijas. Arī te uzstāsies atdarinātāji, kuri izpilda grupas «Queen» repertuāru. Projekts «Killer Queen» arī ir tērpušies līdzīgi oriģinālajai grupai.

«Satta»

Foto: publicitātes

KONCERTI

Koris «Kamēr...» sniegs tradicionālo nakts koncertu Jūrkalnes baznīcā

Foto: LETA

Ieeja koncertā būs par ziedojumiem baznīcas vasaras durvju izgatavošanai.

Liepājā izskanēs Laimas Vaikules koncerts

Foto: LETA

Kā viesis koncertā piedalīsies Jānis Stībelis.

«Manta» albuma prezentācijas koncerts

Foto: publicitātes

Gorans Bregovičs

Foto: TVNET

«The Sound Poets» Siguldā

Foto: Nils Vilnis

MĀKSLA

«Urbānie pilsētstāsti»

Foto: Kaspars Garda, Rīga-2014

Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrā ekspozīcija «Dārzs» būs sākums slimnīcas dārza un parka atdzimšanai. Līdz 17. augustam būs atvērts slimnīcas 5. korpuss, kas ir vēsturiska ēka un slimnīcas vajadzībām šobrīd netiek izmantota. Tur ekspozīcijas «Dārzs» apmeklētāji varēs iepazīties gan ar nama un slimnīcas vēsturisko vidi, gan ar īpaši sagatavotu tematisko izstādi. Apmeklētāji basām kājām varēs izstaigāt sajūtu taku, kamēr tukšo palātu četrās sienās ziedēs efejas, smaržos lavanda un plauks bērzu birzs.

Video mākslas festivāls «Ūdensgabali»

Foto: publicitātes

Festivālu atklās kurators Lorenzo Gerbi, kurš prezentēs starpvalstu projektu «Rīgas urbānais ekrāns». Projektā ir apkopotas kustīgā attēla izlases no pasaules lielākajiem pilsētvides ekrāniem. Savukārt festivāla otrajā dienā Kronvalda parkā, pie Pilsētas kanāla, norisināsies Baltijas valstu kuratoru Lietuvas Nacionālās mākslas galerijas pārstāves Egles Mikalajūnes un Igaunijas Laikmetīgās mākslas centra pārstāvja Stena Ojaves saruna par video mākslas un urbānās kultūras mijiedarbību.

Trešajā dienā pirmo reizi izskanēs arī festivāls «Ūdensgabali» bērniem. No plkst.12 līdz 17 uz AB dambja norisināsies radošas darbnīcas visai ģimenei, bet visjaunākie festivāla viesi iepazīstinās ar stopkadra filmu veidošanas tehniku. Visas dienas laikā sadarbībā ar Londonas Animācijas filmu festivālu notiks arī vairāki brīvdabas animācijas īsfilmu kinoseansi.

Trīs dienas ilgo video svētku laikā uz AB dambja būs apskatāma arī jauno latviešu video mākslinieku darbu izstāde, un vienlaikus norisināsies brīvdabas kinoseansi un mūzikas performances.

KINOTEĀTROS

Foto: publicitātes

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET afiša

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu