Turpināsies Rīgas svētki; daudz pasākumu bērniem (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Svētdien turpināsies Rīgas svētki, un daudz pasākumu šodien paredzēts bērniem. No plkst.12 līdz plkst.18 no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam, 11.novembra krastmalā notiks pasākums «Tilts uz bērnību», kurā tiks izspēlēti bērnu un pieaugušo kopīgi veidotie sapņu un mīlestības tilti, par ģimenēm, prieku un brīnumiem.

Ģimenes ar bērniem pulcē Lielo leļļu un talismanu svētki

Lielo leļļu un talismanu svētki Vērmanes dārzā šodien pulcējuši simtiem ģimeņu ar bērniem. Bērnus priecē visdažādākās lielizmēra lelles. Starp tām bija arī pazīstamie Runcis Rūdis un Bebrs Bruno, kuri kopā ar ģimenēm devās uz Esplanādi, kur paredzētas rotaļas un dejas.

Vislielāko apmeklētāju interesi izraisījusi telts, kurā bērni no dažādiem materiāliem var paši pagatavot lelles un citas rotaļlietas. Apmeklētāju netrūkst arī Latvijas Leļļu teātra teltī, kur interesenti var apgūt teātra mākslu.

Tāpat kā citus gadus, pasākuma centrālais notikums būs Lielo leļļu un talismanu svētku gājiens cauri Vecrīgai uz 11.novembra krastmalu, kur no plkst.14 notiks fotografēšanās un balsošana par titula «Latvijas gada talismans 2014» ieguvēju. Plkst.15.10 tiks paziņoti balsojuma rezultāti un noskaidrots titula ieguvējs.

2010.gadā titulu «Latvijas gada talismans» ieguva «Rīgas piena kombināta» talismans «Lāsēns», 2011.gadā to izcīnīja Rīgas skolēnu pils teātra «Zīļuks» māsiņas Milzītes, 2012.gadā skatītāju balsojumā uzvarēja atpūtas centra «Lido» talismani Kaķis Melnis un Kaķis Pelēcis, bet pagājušajā gadā Lielo leļļu un talismanu svētkos uzvaras laurus plūca Runcis Rūdis un Bebrs Bruno no Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes.

Lielo leļļu un talismanu svētki ir Latvijā vienīgais pasākums, kurā vienuviet iespējams sastapt tik daudz lielo leļļu un talismanu. Dalībnieku daudzveidība aizvadīto gadu laikā pasākumā ir bijusi ļoti plaša, un daudziem apmeklētājiem tikšanās ar šiem tēliem Lielo leļļu un talismanu svētkos ir viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem. Kopš pirmā pasākuma norises 2010.gadā ik gadu Lielo leļļu un talismanu svētki kopā pulcē vairāk nekā 50 Latvijā mītošas lielās lelles un talismanus.

Lielo leļļu un talismanu svētkus organizē pasākumu operators «UNTITLED pasākums».

Citi pasākumi

Vecrīgā, Doma laukumā turpināsies tirgus «Tilts cauri laikiem - no dukāta līdz eiro», kura laikā labākie Latvijas amatnieki piepildīs laukumu ar dažādu laikmetu gaisotni.

Lucavsalā no plskt.12 līdz 17 notiks pasākums bērniem «Rīga laiku lokos», kurs sportiskās un radošās aktivitātēs varēs iesaistīties visu vecumu bērni. Kalnciema kvartālā no plkst.10 līdz 18 notiks izgudrojumu festivāls «Dari pats», savukārt Ķengaraga promenādē gaidāms izzinošs un radošs notikums ģimenēm ar bērniem «Notikumu karuselis».

Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde», Rīgas Tehniskajā universitātē un pamatskolā «Rīdze» līdz šodienai notiek VII starptautiskais bērnu un jauniešu teātru festivāls «Baltijas zvans» ar jaunajiem aktieriem no Beļģijas, Lietuvas un Latvijas.

Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā šodien būs «Svītrainās dienas», kas atklās dzīvnieku pasaules apbrīnojamo krāsu un rakstu daudzveidību, savukārt Rīgas kultūras centrā «Iļģuciems», Lidoņu ielā 27 var apmeklēt starptautisku tekstilmozaīkas izstādi «Rīgas vasara», kurā var apskatīt šobrīd tekstilmozaīkas nozarē populāra virziena - mūsdienu kvilta - darbus.

Šodien notiks arī vairāki sporta pasākumi - Rīgas čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes skrituļslidošanā, LOK prezidenta kausa izcīņa pludmales volejbolā «King of the beach» un «Queen of the beach», Rīgas 2014.gada kausa izcīņa BMX, kā arī airēšanas svētki.

Pilsētas sabiedriskais transports svētdien būs bez maksas.

Rīgas svētku pasākumu programma ir pieejama interneta vietnē «www.rigassvetki.lv».

Rīgas svētkus organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem - uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu