Dāliju diena un gadatirgus Salaspilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Nacionālā botāniskā dārza (NBD) apmeklētājus 23.augustā gaida līnijdeju koncerts, ziedu zīmēšanas darbnīca, ekskursija pa ogulājiem un vairāk nekā pussimts gadatirgus dalībnieku.

Par dārzu papildinājumu vasaras nogalē domājuši vairāk nekā 50 tirgotāju, kas no pulksten 8 līdz 16 piedāvās iegādāties dekoratīvo koku un krūmu, ziemciešu, vasaras puķu, augļu koku un citus stādus.

Vasaras pēdējais mēnesis ir dāliju plaukšanas laiks. 23.augustā apmeklētāji varēs ne tikai priecāties par vairākiem simtiem puķu šķirņu krāšņumu pa kreisi no dārza galvenajiem vārtiem, bet no pulksten 10 līdz 14 studijas Radmila Art mākslinieces Radmilas Fiļimonovas vadībā arī uz papīra atveidot sev tīkamāko ziedu un paņemt to līdzi par piemiņu.

Prēriju versmi Latvijas vasarā pulksten 12 ienesīs sadarbībā ar kultūras namu Enerģētiķis organizētais līnijdeju koncerts Ielaid vasaru sevī, kurā piedalīsies kolektīvi no Rīgas, Viesītes, Biržiem un Salaspils.

Informatīvā stendā par sevi svētkos stāstīs un ziedot aicinās NBD draugi dzīvnieku pansija Ulubele, no kuras dārzs Dāliju dienā adoptēs jaunu sargu - trīsgadīgu suņupuiku Konrādu.

NBD visos gadatirgos, arī šajā būs pieejams ne tikai augu papildinājums dārzam, bet arī SIA Gamma piedāvātie zāles pļāvēji, zāģi un stādījumu kopšanas tehnika.

Kā allaž, svētku viesi varēs stiprināties ar kafijas malku, uzkost pīrādziņus un smalkmaizītes, iegādāties sieru, gaļu, vīnu un citus Latvijas lauku labumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu