Amatu diena Jūrmalas brīvdabas muzejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šogad 23.augustā plkst. 13:00 - 16:00 Jūrmalas brīvdabas muzejā (Tīklu iela 1A, Lielupe) Amatu dienā - rotas, rotaslietas, rotaļlietas!

Amatu meistaru prasmes ir mūsu kopējā bagātība. Viņu zināšanas dod iespēju arī citiem darboties un kļūt radošākiem. Tikai izmēģinot un iepazīstot kādu amatu, iespējams, var atrast savu aicinājumu.

Dabas rotu darbnīcas saimniece Agnese Laudere parādīs, kā, netērējot naudu, bet liekot lietā iztēli un darbinot rokas, iespējams radīt oriģinālas krellītes un aproces no riekstiem, kauliņiem, sēklām un citiem dabā atrodamiem materiāliem.

Varēsiet vērot, kā keramikas rotu māksliniece Linda Romanovska, izmantojot melno, svēpēto keramiku, gatavo rotas, neizmantojot mehāniskās ierīces un glazūras.

Raga rotu meistare Sarmīte Reizniece parādīs un pastāstīs, cik elegantas rotas var darināt no govs un kazas ragiem.

Arī no dzijas ar adāmo vai tamboradatu var izgatavot oriģinālas un interesantas rotaslietas. Kādas un kā, to ierādīs māksliniece Baiba Jagere.

Mākslinieces Aleksandra Zommere un Jana Rāve vadīs bērnu radošo darbnīcu, kur katrs mazais apmeklētājs varēs pats sev izgatavot kādu rotiņu, izmantojot papīru, diegu, līmi, salmus, krāsas un dažādus citus materiālus.

Meistars Guntis Niedoliņš var uzmeistarot no koka gan mēbeles, gan interjera priekšmetus, bet šoreiz iepriecinās ar koka rotaļlietām.

Skaistas rotas var rasties tikai tad, kad tās veido no sirds un pacilātā garastāvoklī. Kas ir polimērmāls un kā to meistarīgi var izmantot oriģinālrotu darināšanā, jums pastāstīs un parādīs māksliniece Maija Sējāne-Īle.

Seno rotu meistars Jānis Mednis parādīs, kā apgūt pamatiemaņas gredzena, piekariņa, saktas vai aproces darināšanā no metāla, par ornamentiem izmantojot senās latvju zīmes un rakstus.

Kalējs Mārtiņš Daksis var izkalt visu, sākot ar vārtiem, margām, plauktiem, lukturiem, līdz smalkām rotām, ziediem un laimes pakaviem. Pasākuma laikā jūsu acu priekšā kopā ar kolēģi, kalēju Reini Pētersonu darbinās ēzi, izmantos laktas un atraktīvi demonstrēs tradicionālās kalšanas prasmes.

Meistars Ingmārs Grīnbergs iepriecinās ar EKO koka rotaļlietām. Tās ir īpašas rotaļlietas, jo ikviena izstrādāta ar rūpību un domām gan par bērna drošību, gan prieku.

Senās rotaļās, dejās un dziesmās jūs aicinās un lustīgu atmosfēru garantēs Latvijas Radio 1 raidījuma «Greizie rati» vadītāji IVETA un VIDVUDS MEDEŅI.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu