Aicina valdību veidot ilgtermiņa plānu Stūra mājas saglabāšanai (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» tiek vākti paraksti, lai aicinātu valdību veidot ilgtermiņa plānu Stūra mājas saglabāšanai Rīgā. Parakstu vākšana sākta 13.augustā, un pašlaik to atbalstījuši 64 cilvēki.

Kā iniciatīvas autors portālā norādīta Aija Ingrīda Abene, kura iniciatīvas pieteikumā norādījusi, ka, saglabājot Stūra māju, vēlas papildināt sabiedrības zināšanas par Latvijas vēstures «tumšajām lapaspusēm».

Iniciatīvas mērķis ir aicināt valdību izveidot ilgtspējīgu, ilgtermiņa plānu Stūra mājas kā vēsturiskas liecības saglabāšanai, sadarbojoties ar Rīgas domi, privātiem uzņēmumiem un nevalstiskām organizācijām. Abene uzsvērusi nepieciešamību turpināt nodibinājuma «Rīga 2014» izveidotās ekspozīcijas, kas liecina par šīs mājas lomu Latvijas un Eiropas cilvēces vēsturē.

Jau ziņots, ka Stūra mājā pašlaik ir izvietots projekts «Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014», tomēr tematiskās līnijas «Brīvības iela» kurators Gints Grūbe jau ir norādījis uz nepieciešamību tikt skaidrībā par to, kas notiks ar ēku pēc ekspozīcijas noslēguma. Grūbe norādīja, ka tas būs jautājums «ne tikai par kalendāriem plāniem vai nekustamā īpašuma funkcionalitāti».

Eiropas kultūras galvaspilsētas projekts «Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014»ar piecām tematiskajām izstādēm, ekskursijām gida pavadībā, konferencēm, diskusijām, koncertiem, semināriem ir viens no vērienīgākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas notikumiem. No maija līdz oktobrim apskatot ekspozīciju, ikviens var mēģināt rast sev atbildes uz 20.gadsimta Eiropas vēstures uzdotajiem jautājumiem.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu