Notiks viduslaiku cīņu pasākums «Sigulda nomet cimdu»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nedēļas nogalē, 23. un 24. augustā, Siguldas pilsdrupās notiks vēl nebijis pasākums «Sigulda nomet cimdu», kurā izaicināt un izrādīt savas cīņas prasmes varēs ne tikai profesionāli cīnītāji, bet arī ikviens tautas pārstāvis, informēja biedrības «Livonensis» pārstāvis Uldis Paseks.

Pirmajā pasākuma dienā, 23.augustā, viens otru uz cīņu izaicinās bruņinieki no Latvijas un Igaunijas. Labākie no viņiem cīnīsies par galveno balvu. Visas dienas garumā darbosies arī viduslaiku aktivitāšu stendi un radošās darbnīcas, kurās varēs izliet alvas figūriņas, vērot raga brīnumainās pārvērtības un nodoties viduslaiku sievietes skaistuma priekiem. Vakara noslēgumā apmeklētāji kopā ar deju kopu «Trejdeviņi» mācīsies jaunus dejas soļus, ko tūdaļ pat varēs likt lietā.

Otrajā dienā, 24.augustā, notiks «Tautas septiņcīņa», kurā ikviens varēs izrādīt savas prasmes viduslaiku aktivitāšu stendos, krājot punktus un noslēgumā saņemot vērtīgu balvu. Darbosies arī radošās darbnīcas un tirdziņš.

Abas dienas viesi varēs nobaudīt restorāna «Kungu rija» sagādātos viduslaiku ēdienus, kurus ikdienā iespējams baudīt tikai dzīru laikā Siguldas pils tornī.

Pasākumu organizē «Siguldas attīstības aģentūra» sadarbībā ar biedrību «Livonensis».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu