«Gaismas pili» atklās ar iedzīvotāju «Salasīšanos» (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Nākamnedēļ, 28.augustā un 29.augustā, ar iedzīvotāju «Salasīšanos» tiks atklāta Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunā ēka - «Gaismas pils», šodien preses konferencē informēja bibliotēkas pārstāvji.

Pirmdien, 25.augustā, Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā plkst.12 paredzēta «Salasīšanās» izziņošana. Savukārt dienu pirms oficiālo atklāšanas pasākumu sākuma, 26.augustā, notiks Dainu skapja pārvešana uz bibliotēku.

«Gaismas pils» pirmā atklāšanas diena sāksies ar Novadu dienu, kas norisināsies no plkst.12 līdz 21. Līdztekus šim pasākumam, plkst.15, notiks arhitekta Gunāra Birkerta preses konference un video «Klinšu raksti. Virtaka» atklāšana, bet plkst.16 fotoizstādes «Latvijas mazā Gaismas pils» atklāšana.

Savukārt 29.augustā no plkst.12 bibliotēkā varēs apskatīt fotoizstādi «Gaismas pils lentes griešana». Ar šo brīdi sāksies arī bibliotēkas tapšanas procesā iesaistīto partneru godināšana.

Tikmēr jau no plkst.20 ikviens interesents tiek aicināts pulcēties bibliotēkas laukumā, kur no plkst. 21 līdz 23 notiks «Gaismas pils» publiskās atklāšanas pasākums «Salasīšanās». Zināms, ka sanākušos gaida gan dzejas lasīšana, gan dziesmu dziedāšana. Tomēr vairāk par pasākumu organizatori sola pastāstīt pirmdien, 25.augustā, «Salasīšanās» izziņošanas pasākumā Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.

Plānots, ka Gaismas pils atklāšanas pasākumos piedalīsies arī vairāk nekā 100 ārvalstu viesi, pārstāvot 23 valstis.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu