Par godu Baltijas ceļa gadskārtai Rīgā notiks vairāki pasākumi (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Par godu Baltijas ceļa 25.gadadienai Rīgā notiks grāmatas atvēršanas svētki, koncerts Sv.Pētera baznīcā un koncerts pie Brīvības pieminekļa.

Sv.Pētera baznīcā tiks svinīgi atvērta Antona Rancāna grāmata «Krievināšana»

Šodien plkst.16 Sv.Pētera baznīcā tiks svinīgi atvērta Antona Rancāna grāmata «Krievināšana». Gadskārtai būs veltīts arī viens no Sv.Pētera baznīcas festivāla «Dominante 2014» koncertiem. Vēlāk plkst.18 koncertā «Mīlestība» skanēs Paula Hindemita skaņdarbs «Ilgais Ziemassvētku mielasts» solistu Jolantas Strikaites, Andžellas Gobas, Mihaila Čuļpajeva, Kalvja Kalniņa u.c., kā arī Jaunā Rīgas kamerorķestra sniegumā, ko diriģēs Viesturs Gailis. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt un vērot arī Karla Orfa trīsdimensionālā skaņas teātra «Spēles par laika galu» Zalcburgas festivāla 1973.gada iestudējuma ieraksta 3D atskaņojumu, to diriģēs Herberts fon Karajans.

«Jā, tas būs Baltijas ceļa 25.jubilejas vakars. Līdzās ticībai, cerībai un mīlestībai šīs reizes festivāla ceturtā dimensija ir laiks. Un Orfs savā oratorijā «Spēles par laika galu» runā par laiku. Baltijas ceļš atmodas laikā pieprasīja, lai tiktu publicēti Molotova-Ribentropa pakta slepenie pielikumi. Karls Orfs savukārt ir tik asiņaini, tik ērkšķaini sasaistīts ar valsti, kurā viņš dzimis, ar režīmiem, kas bijuši viņa dzīves laikā. Tas ir garš stāsts, bet reiz taču kādam Orfa pētniekam vajadzētu saņemties un izstāstīt to,» tā koncertu raksturo režisors Uģis Brikmanis.

Šodien plkst.19 Esplanādē tiks rīkots svecīšu Ugunsceļš, kurā tiks godināta Baltijas ceļa 25.gadadiena.

Pie Brīvības pieminekļa notiks koncerts «Baltijas ceļam 25»

Savukārt šodien plkst.21 Rīgā pie Brīvības pieminekļa notiks koncerts «Brīvībai». Tā ideja balstīta uz Baltijas valstu vienotības apliecinājumu. Koncertā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris un Valsts akadēmiskais koris «Latvija» diriģentu Māra Sirmā no Latvijas, Paulas Megi no Igaunijas un Modestas Pitrenas no Lietuvas vadībā, solisti būs Daumants Kalniņš, Ieva Prudņikovaite, Jeronims Milius, kā arī visu Baltijas valstu mūziķi un grupa «Remix». Koncerta apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt Baltijas ceļa notikumu laikā sabiedrību vienojošas melodijas. Koncerta scenogrāfiju, gaismu režiju un videoprojekcijas veidoja Māris Kalve, Mārtiņš Feldmanis un Didzis Jaunzems. Koncerta apmeklējums ir bez maksas.

Baltijas ceļa 25.gadadienai veltītos pasākumus atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Koncertu «Brīvība» veido VSIA «Latvijas koncerti» sadarbībā ar Rīgas domi un Kultūras ministriju.

Šogad aprit 25 gadi, kopš Lietuvas, Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji sadevās rokās, vienojot vairāk nekā miljonu cilvēku ķēdē, kas visā pasaulē kļuvusi par simbolu centieniem pēc brīvības un neatkarības.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu