Sākas «Gaismas pils» oficiālās atklāšanas nedēļa (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien sākas Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas jeb «Gaismas pils» oficiālā atklāšanas nedēļa, informēja LNB Komunikācijas un mārketinga nodaļas Sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts. Galvenie atklāšanas pasākumi - iedzīvotāju «Salasīšanās» - plānoti 28. un 29. augustā. Savukārt šodien plkst. 12 Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas Centrālajā zālē notiks «Salasīšanās» izziņošana, kurā organizatori sniegs sīkāku informāciju par ceturtdien un piektdien «Gaismas pilī» plānotajām svinīgajām norisēm.

Stacijā arī tiks atklāta īpaša «Gaismas pils» «Vēstījumu siena». Uz tās ikviens rīdzinieks vai pilsētas viesis varēs atstāt savu vēstījumu par to, ko viņam nozīmē bibliotēka.

Pasākumā Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā piedalīsies LNB atklāšanas svētku radošais direktors Gatis Mūrnieks, LNB publiskā atklāšanas pasākuma mākslinieciskais vadītājs Juris Vaivods, kā arī mūziķi Ieva Akuratere un Kārlis Būmeisters.

Rīt, 26. augustā, notiks Dainu skapja pārvešana uz bibliotēkas jauno ēku. Savukārt «Gaismas pils» pirmā oficiālās atklāšanas diena, 28.augusts, sāksies ar Novadu dienu, kas norisināsies no plkst. 12 līdz 21. Līdztekus šim pasākumam, plkst.15, notiks arhitekta Gunāra Birkerta preses konference un video «Klinšu raksti. Virtaka» atklāšana, bet plkst.16 - fotoizstādes «Latvijas mazā Gaismas pils» atklāšana.

29. augustā no plkst. 12 bibliotēkā varēs apskatīt fotoizstādi «Gaismas pils lentes griešana». Ar šo brīdi sāksies arī bibliotēkas tapšanas procesā iesaistīto partneru godināšana. Tikmēr jau no plkst. 20 ikviens interesents tiks aicināts pulcēties bibliotēkas laukumā, kur no plkst. 21 līdz 23 notiks «Gaismas pils» publiskās atklāšanas pasākums «Salasīšanās».

Plānots, ka Gaismas pils atklāšanas pasākumos piedalīsies arī vairāk nekā 100 ārvalstu viesi, pārstāvot 23 valstis.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu