Esplanādē izrādīs Ivara Selecka dokumentālo filmu «Šķērsiela» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Trešdien, 27.augustā, plkst.22.30 kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014» ar Ivara Selecka dokumentālās filmas «Šķērsiela» izrādīšanu turpināsies pasākumu cikls «Latvijas filmu vakari», informē Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Režisora un operatora Selecka dokumentālā filma «Šķērsiela» ir vēstījums par dzīvi un laiku kādā nelielā un ļoti savdabīgā Pārdaugavas ieliņā. Tas savulaik uzrunāja ne tikai Latvijas, bet arī visas pasaules publiku, un filma saņēma apbalvojumus dažādos pasaules festivālos, tai skaitā - Eiropas Kinoakadēmijas galveno balvu «Felikss». Filma iekļauta Latvijas kultūras kanonā.

Seleckis un scenārija autors Tālivaldis Margēvičs par Rīgas nomales ieliņu uzņēmuši vēl divas filmas - «Jaunie laiki Šķērsielā» 1999.gadā un «Kapitālisms Šķērsielā» 2013.gadā.

Nākamnedēļ, 3.septembrī, «Latvijas filmu vakari» «Esplanādē» noslēgsies ar projekta «Rīgas kino» pasākumu, kurā būs iespējams noskatīties gan bērnu un jauniešu veidotās īsfilmas, gan režisora Jāņa Norda filmu «Mammu, es tevi mīlu».

Latvijas filmu vakarus organizē Nacionālais kino centrs sadarbībā ar «Rīga 2014» un «Lattelecom», kas nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu