Vakarbuļļu pludmalē Haralds Sīmanis, Valters Pūce un Artūrs Cingujevs (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://riga2014.org/

Sestdien, 30.augustā, jau no plkst. 17:00 Vakarbuļļu pludmalē ikviens aicināts atzīmēt Seno ugunskuru nakti. Savukārt plkst. 21:00 pie trim ugunskuriem sāksies akustiskie koncerti - uzstāsies dziesminieks Haralds Sīmanis, romantiskas kompozīcijas izpildīs jauniešu grupa no Kuldīgas «Stūrī zēvele», klasisko mūziku jūras krastā izpildīs Valters Pūce un Artūrs Cingujevs. Pasākuma noslēgumā notiks kopīga sadziedāšanās ar folkloristiem Vidvudu un Ivetu Medeņiem. Pasākums bez maksas.

Vakarbuļļu pludmalē no plkst. 17:00 ikviens interesents, jo īpaši ģimenes ar bērniem, aicināti uz radošajām darbnīcām. Notiks interjera priekšmetu – vēja zvanu – veidošana no dabīgiem materiāliem, pilsētas būvēšana no kūdras klučiem, kā arī glezniņu veidošana no dabas materiāliem. Izveidoto darbu katrs darbnīcas dalībnieks varēs paņemt līdzi.

Plkst. 19:00 ikviens ir aicināts klausīties un piedalīties diskusijā, kā cilvēkam sadzīvot ar jūru, tai nekaitējot. Sarunu vadīs Sandijs Semjonovs, piedalīsies dažādu nozaru eksperti - sociālantropologs Klāvs Sedlenieks, biologs Andris Andrušaitis un kino režisors Dainis Kļava.

Vakarbuļļu pludmalē aicināti visi interesenti, lai svinētu Seno ugunskuru nakti, parādītu piejūras tautu vienotību un apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru. Uz Vakarbuļļu pludmali kursē 3. un 36. maršruta autobuss (pietura «Pludmale»). Pasākuma norises vietā ir velo novietnes un maksas auto stāvvieta. Cilvēki aicināti ņemt līdzi kabatas lukturīti, segas un ģērbties atbilstoši laikapstākļiem. No lietus un citiem nokrišņiem nav jābaidās, jo šogad būs iespēja pulcēties un baudīt vakaru arī īpaši sarūpētajās pasākumu teltīs.

Par iespēju bez raizēm baudīt pasākumus rūpējas Rīga 2014 oficiālais apdrošinātājs ERGO, dāvājot šim, kā arī citiem Rīga 2014 pasākumiem apdrošināšanu.

Baltijas jūras saglabāšanai veltītā Seno ugunskuru nakts visās valstīs ap Baltijas jūru notiks vienlaicīgi - augusta pēdējā sestdienā, saulrieta laikā. Latvijā akcijas norisi koordinē nodibinājums Rīga 2014, Eiropas kultūras galvaspilsētas gada rīkotāji

Seno ugunskuru nakts saulrietā no plkst.21.00 Baltijas jūras krastā ikviens tiek aicināts iedegt ugunskuru, simbolizējot apņemšanos mainīt savus ikdienas ieradumus un tādējādi rūpēties par Baltijas jūru. Baltijas jūra ir lielākais iesāļūdens baseins pasaulē, un bažas par tās stāvokli arvien skaļāk izsaka vides eksperti un organizācijas.

Akcijā piedalīties aicināts ikviens – tam piemērotā un atļautā vietā iekurt ugunskuru, mudināt draugus un kaimiņus pievienoties, lai kopā pavadītu vakaru Baltijas jūras krastā. Pie ugunskuriem cilvēki aicināti izteikt savus solījumus jūrai, lasīt dzeju, dziedāt, iet rotaļās vai vienkārši vērot ugunskuru un jūru.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu