Pirmie Hospitāļu ielas svētki (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Šogad pirmo reizi tiek rīkoti Hospitāļu ielas kaimiņu svētki. Svētku mērķis ir, iepazīt, saliedēt un iepriecināt Brasas apkaimes iedzīvotājus! Svētkos varēs gan izglītoties, gan izklaidēties, gan izsportoties, gan izzināt un uzzināt, gan baudīt mūziku un skatīt kino. Svētki notiks 14. septembrī no plkst. 16:00 līdz 21:00 Hospitāļu ielā.

Hospitāļu ielas kaimiņu svētkus īpašus dara fakts, ka to radīšanā iesaistās paši apkaimes namu iedzīvotāji - iesaistās gan ielas noformējuma radīšanā, gan aktivitāšu veidošanā, gan radošo darbnīcu izstrādē un teritorijas uzpošanā. Hospitāļu ielas apkārtnē radošs gars un ģimeniska atmosfēra valdījusi vienmēr un ar kaimiņu svētku tradīcijas ieviešanu šīs vērtības tiks stiprinātas.

Iepazīt Hospitāļu ielas vēsturi un arhitektūru varēs, piedaloties orientēšanās spēlē «Hospitāļu ielas kultūras dārgumi», kā arī pievienojoties kādai no Voldemāra Eihenbauma vadītajām ekskursiju grupām (16:30 un 18:00) un noslēgumā noskatoties raidījumus «Ielas garumā» par Brasas apkaimes ielām.

Svētkus atklās Nacionālo bruņoto spēku orķestra muzikāls gājiens visas ielas garumā, īpašu noskaņu pasākumam piešķirs Valsts policijas zirgu patruļas klātbūtne un policijas dienesta suņu profesionālo iemaņu paraugdemonstrējumi. Varēs iepazīt Valsts policijas un Nacionālo bruņoto spēku darbu, aplūkot ieroču izstādi.

Svētku laikā varēs baudīt vairākus muzikālos priekšnesumus: Rīgas Golgātas baptistu draudzes koncertu (16:30), tautas mūziku folkloras kopas Garataka izpildījumā (17:00), jautrās bērnu ansambļa Kukaiņi dziesmas (18:45), indie mūziku Momend izpildījumā (19:15) un noslēgumā dziesminieka Vara Vētras romances (20:15).

Bērnus izglītos zinātkāres centrs «Zili brīnumi». Skatītāju priekšā taps interaktīvs priekšnesums ar šķidro slāpekli, hēliju un sauso ledu. Kas notiek ar ziedu, kā uzvedas baloni un kā top saldējums kosmiskā aukstumā? To visu varēs uzzināt plkst. 18:00.

Bērniem būs iespēja spēlēt galda spēles, zīmēt, izdauzīties uzpūšamajās atrakcijās un izpausties dažādās radošās darbnīcās.

Aktīvos un sportiskos aicina Hospitāļu ielas 8 pagalms, kur būs gan ielu basketbola miniturnīrs, gan «Kustību skolas» stafetes, gan mobilā velodarbnīca «OpenBikes.org».

Rīgas Golgātas baznīcas telpās tiks ierīkots lietoto mantu maiņas un ziedošanas punkts. Šeit varēs nodot mantas, kas noderēs ģimenēm ar bērniem, – apģērbus, apavus, rotaļlietas, grāmatas un citus sadzīves priekšmetus.

Lai drošāk baudītu svētkus, no 15:30 līdz 21:30 būs slēgta satiksme Hospitāļu ielā posmā no Zirņu līdz Kareivju ielai.

Visi Hospitāļu ielas kaimiņu svētku pasākumi apmeklētājiem ir pieejami bez maksas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu