Ceturtdien atvērto durvju diena Tehniskās jaunrades namā «Annas 2»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ceturtdien, 11. septembrī, no plkst. 15 līdz 19 Rīgā, Annas ielā 2 notiks atvērto durvju diena, festivāls, kura mērķis ir darbīgā un atraktīvā veidā izglītot bērnus un jauniešus par informācijas un industriālo tehnoloģiju attīstību un nākotni, izpētes attīstības tendencēm, paaugstināt viņu intereses līmeni par eksaktajām un sociālajām jomām un disciplīnām – fiziku, elektroniku, matemātiku, programmēšanu, tehnisko modelēšanu.

Lai modulētu tehnoloģiju lomu un iespējas cilvēku ikdienā, sadarbībā ar VEF Kultūras pils VEF vēstures muzeju, zinātkāres centru «Zili Brīnumi», AS «Latvenergo» Energoefektivitātes centru, fizikas portālu FIZMIX, tiks veidota ekspozīcija ar eksponātiem un ierīcēm «Toreiz un tagad». Par tām stāstīs eksperti, tās varēs izmēģināt. SIA «Fab Lab» piedalīsies festivālā ar 3D printeri. Biedrība «Homo ecos» viesosies ar velo sulu spiedi – katrs dalībnieks minoties varēs sev izspiest sulu no Latvijas āboliem.

TJN «Annas 2» pirmajos divos stāvos tiks izveidota ekspozīcija ar moto «Toreiz un tagad», salīdzinot tehnoloģiju attīstību. Trešais stāvs tiks izveidots futūristiskā stilistikā ar iespēju noskatīties video studijas veidoto 3D filmu; vīdžeju performances un lāzergaismas. Bet pagalms paredzēts metināšanas darbiem. Festivāla laikā tiks izveidota metāla instalācija «Jaunrade», darbosies metināšanas simulators no SIA «STOKKER». Interesenti varēs tikties ar žurnāla «Ilustrētā Zinātne Junioriem» darbiniekiem. Protams, darbosies festivāla radio un dīdžejs.

Pasākumā vecāki un bērni un citi interesenti varēs iegūt daudzveidīgu priekšstatu par tehniskās jaunrades iespējām. Ikviens varēs apmeklēt radošās darbnīcas (pavisam 39), kas darbosies šādās jomās: tehniskais modelisms (raķešu modelisms, lidmodelisms, trases un kordas automodelisms, kuģu modelisms, elektronika, tehniskā modelēšana u.c.), multimediji (foto studija, filmu studija, animācijas studija, datorgrafika, datorskaņu studija, programmēšana lieliem un maziem), amatniecība un dizains (koka rotaļlietas, keramika, galdniecība, Cita adīšana, šūšana u.c.), radošā rakstīšana, zīmēšana utt.

Sīkāka informācija par darbnīcām un pulciņiem mājas lapā.

www.tjn.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu