Stūra mājā notiks pasākums «Man piekāst vēsturi!» (26)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Kultūras galvaspilsētas pasākumu ietvaros Rīgā, Stūra mājā 19. septembrī notiks diskusija jauniešiem «Man piekāst vēsturi!», informē nodibinājuma «Rīga 2014» pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Viņš norādīja, ka diskusijas uzmanības centrā būs jautājums, vai 21.gadsimtā ir vērts mācīties vēsturi. Diskusijā piedalīsies vēstures skolotāji, skolēni, kā arī cilvēki, kas dzīvē raduši panākumus gan, pateicoties vēsturei, gan, tieši pretēji - eksaktajā vai sporta nozarē.

Pasākuma noslēgumā ar koncertu Stūra mājas pagalmā uzstāsies grupa «Gaujarts».

«Diskusija aicina uz Stūra māju paaudzi, kura nav piedzīvojusi ēkas sienās glabātās šausmas. Vai viņiem par to būtu jāinteresējas un jāzina Stūra mājas pagātne? Un plašākā kontekstā - vai un kāpēc ir jāzina vēsture. Diskusijas mērķis ir pretnostatīt divus viedokļus: Kāpēc man jāzina par pagātnes šausmām, vai tad man nepietiek ar to, ko lasu ziņās šodien? Kā vēstures pārzināšana var palīdzēt saprast notikumus šodien? Tāpat diskusijā centīsimies noskaidrot: kālab mācīties vēsturi laikmetā, kad visu var «iegooglēt«?» tā Drēģeris.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu