Notiks pasākums «VEFs lai dzīvo!» (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / "Totaldobže"

Šodien no plkst. 14 līdz 23 VEF teritorijā notiks pasākums «VEFs lai dzīvo!», informē nodibinājuma «Rīga 2014» sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris. Programmā būs utopiskajā pilsētā radītie darbi, aicinot ikvienam izteikt arī savu vērtējumu un idejas jaunu procesu iekustināšanai.

Pasākums sāksies ar atvērto durvju dienu darbnīcās, miniatūru izstādes «5CM» galerijā «Ziema» un Aijas Bley foto izstādes «Portretu darbnīca» atklāšanu, kā arī atvērto skeitborda skolu VEF skeitparkā.

No plkst.14 līdz 18 apmeklētājiem būs iespēja pasākuma gidu pavadībā iepazīt VEF teritoriju un viesoties mākslinieku darbnīcās. Apmeklētāji klātienē varēs apskatīt «BlankBlank» zīmola apģērbus, kā arī piedalīties to tapšanas procesā. Darbnīcā «Luste» būs iespēja iemēģināt roku sietspiedes tehnikā, izveidojot arī kādu līdzi ņemamu suvenīru ar rūpnīcas VEF tematiku. Savas darbnīcas durvis vērs arī fotogrāfs/dizainers Kalvis Kalsers ar studiju «Graphic.lv». Aijas Bley studijā notiks video akcija «Mīlestības stāsti», kurā apmeklētāji varēs piedalīties, izstāstot savu stāstu.

VEF radošais kvartāls radās, kā nepieciešamība apvienoties mākslinieku un citām radošajām darbnīcām. Drīz to sāka dēvēt par vienu no radošajiem kvartāliem Rīgā. Sākotnējai idejai par nekomerciālu radošo industriju un laikmetīgās mākslas procesiem piemērotu vietu ir pievienojusies kultūras uzņēmējdarbības forma. Pašlaik VEF radošajā kvartālā aktīvi darbojas darbnīcas «Jubka», «Luste», «BlankBlank», Aijas Bley fotostudija, dizaina studija «Graphic.lv», Nila Viļņa fotostudija, Andas Lāces darbnīca, trase «Psaiho.lv», galerija «Ziema», Veizāna deju skola un citi individuāli mākslinieki.

Jau ziņots, ka festivāla «Survival Kit» satelītpasākumi šomēnes notiek arī vairākos Rīgas radošajos kvartālos.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu