Gatavojas atzīmēt pirmos Kāpostu svētkus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sestdien, 27.septembrī, no plkst.11 Rundāles novada Svitenē ar izklaides un aktivitāšu programmu tiks atzīmēti pirmie Kāpostu svētki, informēja Rundāles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa.

Pasākuma organizatore Sandra Kerēvica noskaidrojusi, ka Svitene jau sensenis esot slavena ar kāpostu audzēšanas tradīcijām. Vēl padomju laikos gandrīz katra sviteniešu ģimene bija nodarbināta ar šo dārzeņu audzēšanu, novākšanu un pēc tam - arī pārdošanu. Patlaban par plašiem kāpostu laukiem rūpējas zemnieku saimniecība «Kaži». Tādēļ šogad Miķeļdienu nolemts atzīmēt ar pirmajiem Kāpostu svētkiem, kas notiks Svitenē, Saules dārzā.

Svētku diena sāksies plkst.11 ar fotomākslinieku savienības biedres, svitenieces Irēnas Nikinenas fotoizstādes «Dubultekspozīcija» atklāšanu Svitenes tautas namā, kam sekos koncerts Svitenes Saules dārzā.

Tukuma novada Jaunsātu amatierteātris priecēs ar Oskara Lutsa komēdiju «Kāpostgalva», uzstāsies Ķeguma novada Birzgales pūtēju orķestris. Mūsdienīgu stāstu par Pelnrušķīti izrādīs Bauskas novada Īslīces amatierteātris «Dadži». Īpašu programmu Kāpostu svētkiem gatavo arī Rundāles novada folkloras kopa «Svitene».

Rundāles, Iecavas un Pakrojas amatierkolektīvu sniegumu svētku apmeklētāji varēs novērtēt no plkst.13.20 līdz plkst.14.20. Paredzēts, ka svētkus apmeklēs arī trešā Zemgales stāstnieku festivāla dalībnieki.

No plkst.15.20 līdz plkst.16.40 uzstāsies dziedātājs un dziesmu autors Viktors Zemgals. Svētku dienā būs iespēja arī apskatīt lauku sētas iemītniekus no «Trušu pilsētiņas», degustēt un iegādāties septiņu veidu skābētus un sautētuskāpostus no Brunavas pagasta «Kāpostnīcas», uzzināt, no kurienes kāposti cēlušies, cik sen tos cilvēce jau lieto uzturā, kā arī daudz citu interesantu faktu par to sēšanu, stādīšanu, lielo uzturvērtību, uzskatīja Kerēvica.

Vakarā, plkst.21, paredzēta Miķeļdienas «Kāpostballe» Svitenes tautas namā kopā ar Andri no Tukuma grupas «Līdzsvars».

Uz Kāpostu svētkiem to organizētāji arī aicina pieteikties mājražotājus, amatniekus un tirgoties gribētājus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu