Limbaži saņem balvu par sasniegumiem Eiropas kultūras tūrisma attīstībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @visitlimbazi

Limbažu pilsēta ieguvusi otro vietu starptautiskajā konkursā «Ilgtspējīgs kultūras tūrisma galamērķis 2014», informēja Vidzemes Tūrisma asociācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Treija. Konkursā piedalījās 27 tūrisma galamērķi no 11 dažādām Eiropas Savienības valstīm - Latvijas, Bulgārijas, Kipras, Vācijas, Francijas, Grieķijas, Itālijas, Rumānijas, Spānijas, Zviedrijas un Lielbritānijas.

Balvas pasniegšanas ceremonija notika Grieķijā, Eiropas Savienības starpreģionu sadarbības programmas «Interreg IVC» projekta «Charts» noslēguma konferences laikā, kurā kā viens no projekta partneriem ir iesaistījusies arī Vidzemes Tūrisma asociācija. Balvu saņēma Limbažu novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Didzis Zemmers, to pasniedza Eiropas kultūras tūrisma tīkla valdes loceklis Tomass Olsons no Zviedrijas.

Konkursā pirmo vietu ieguva kultūras maršruts «Way of Saint James» no Katalonijas Spānijā, savukārt trešo vietu - Citadella pilsēta no Veneto reģiona Itālijā.

No Latvijas konkursā piedalījās Vecpiebalgas novads, Turaidas muzejrezervāts un Daugavpils pilsēta.

Konkurss tika rīkots ar mērķi noteikt vislabākos sasniegumus un rezultātus kultūras tūrisma jomā starp dažādiem Eiropas kultūras tūrisma galamērķiem. Konkurss tika fokusēts uz «Charts» projekta 12 labās prakses piemēriem, kuri tika īstenoti un ir uzrādījuši ievērojamus rezultātus un sasniegumus tūrisma galamērķos Eiropā par šādām tēmām - klimata pārmaiņas, mantojuma pieejamība, efektīva partnerība, sabiedrības kopienu iesaistīšana atbildīga tūrisma veicināšanā, kvalitātes kritēriji galamērķos, dzelzceļa mantojums, apmeklētāju informācija, vietu mārketings, kultūras maršruti, vietējie produkti un gastronomija, tradicionālās prasmes un arodi un velo tūrisma izmantošana galamērķos.

Kultūras tūrisma balva ir viena no projekta «Charts» aktivitātēm, kura tiek organizēta ar Eiropas Savienības starpreģionu sadarbības programmas «Interreg IVC» atbalstu un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu