Rudens ražas svētki Brīvdabas muzejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kalnina.lv

21.septembrī no plkst. 10:00 līdz 16:00 Brīvdabas muzejā norisināsies tradicionālie Rudens ražas svētki ar Rudens saulstāvju laika dziesmām, dejām un ražas tirdziņu.

Brīvdabas muzeja Ražas svētki ir tradicionāls pasākums, kas iezīmē rudens sezonas sākšanos. Kad dārza darbi apdarīti un sēņu grozi pielasīti, latviešu zemnieki no laukiem un druvām ved mājās dabas veltes. Pulcējas kopā Ražas svētkos, lai viens otra izaudzēto aplūkotu, iemainītu vai ko gardu iegādātos garajai ziemai.

No plkst.10.00 Gadatirgus laukumā savus darinājumus piedāvās keramiķi, kokamtnieki, rokdarbnieki. Būs iespējams apskatīt un iegādāties zemnieku dārzos izaudzētos labumus, gaļas kūpinājumus, kā arī sieru. Tepat varēs nopirkt medu, zāļu tējas un dažādus amatniecības izstrādājumus - groziņus sēņošanai un ogošanai, keramikas izstrādājumus un koka karotes šīs vasaras pēdējā ievārījuma gatavošanai.

Mazajiem apmeklētājiem būs iespēja darboties rudens ražas darbnīcā.

Rudens ražas svētku laikā apmeklētājus ar rudenāju dziesmām no plkst. 12:00 līdz plkst. 14:00 priecēs folkloras kopa «Dimzēns» no Jelagavas, savukārt no plkst. 14:00 līdz plkst. 16:00 uzstāsies folkloras kopa «Ceiruleits» no Līvāniem.

Plkst. 15:00 muzeja darbinieku un draugu gatavotās ķirbju zupas izaicinājums profesionāļiem no kafejnīcas «Liepājas virziens».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu