Latviska nedēļas nogale Briseles centrā popularizēs Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šajā nedēļas nogalē, 20.un 21. septembrī Latvija un Rīga būs ikgadējā Briseles tautas mūzikas festivāla «Folklorissimo» goda viesis. Latvijas un Rīgas dalība festivālā «Folklorissimo» ir Latvijas vēstniecības Beļģijā, Rīgas Domes un Rīgas Domes pārstāvniecības ES kopīgi organizēts pasākums, kas iekļaujas kopējā Rīga 2014 publicitātes programmā Beļģijā un Luksemburgā.

Festivāla kultūras programmā sestdien un svētdien Briseles Lielajā laukumā 12.00 un laukumā pie Sv.Katrīnas baznīcas no 11.00- 20.00 uzstāsies latviešu mākslinieki: Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris «Gaudeamus» diriģenta Ivara Cinkusa vadībā, Rīgas kapela «Hāgenskalna muzikanti», Luksemburgas latviešu folkloras kopa «Dzērves» un Briseles latviešu dejotāji.

Festivāla tirdziņa centrālās teltis tiks ierādītas Latvijas ražotājiem - Rīgas pašvaldība sadarbībā ar nodibinājumu «Uzņēmēju klubs «Rīgas Marka»» un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) festivāla ietvaros rīko Latvijā ražoto pārtikas produktu tirdzniecību – degustāciju «Taste Riga. Feel Riga». Tā būs iespēja Briseles uzņēmējiem, iedzīvotājiem un viesiem iepazīties ar labākajiem Latvijas pārtikas ražotāju produktiem un daiļamatnieku izstrādājumiem. Latvijas ražotājiem šis tirdziņš vienlaikus būs kā izstāde un kontaktbirža ar iespējām reklamēt savu produkciju.

Festivālu sestdien, pie Briseles simbola Manneken-Pis statujas atklās Briseles pilsētas Kultūras vicemēre Karina Laljē (Karine Lalieux) un Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce-Līcīte. Godinot Latviju, Manneken-Pis visu sestdienu būs ietērpts Piebalgas tautas tērpā, atklāšanas ceremoniju papildinās Piebalgas alus degustācija, savukārt tieši 12 Briseles Lielajā laukumā latviešu dalībniekus uzrunās Briseles mērs Ivans Maijers (Yvan Mayeur).

Pēc «Gaudeamus» un Briseles latviešu dejotāju minikoncerta visi klātesošie kopīgi dosies svētku gājienā - zibakcijā uz Sv.Katrīnas laukumu, kur gājienu ar dziesmām sagaidīs Luksemburgas folkloras grupa «Dzērves».

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu