Dobelē notiks ražas svētki «Āboldiena» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

27.septembrī Dobelē notiks Ražas svētki - Āboldiena. Ražas svētki Dobelē aizsākušies ar Latvijas Valsts Augļkopības institūta rīkotajām ābolu izstādēm, degustācijām un tikšanos ar zinātniekiem Dobeles Amatu mājā.

Šogad Āboldienā 27.septembrī no plkst. 10:00 Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā darbosies Āboldienas zemnieku, amatnieku tirgus. Norisināsies dažādas radošās darbnīcas, jautras atrakcijas ar āboliem, lielo un savdabīgo ābolu svēršana, mērīšana un vērtēšana. Tiks pasniegts Āboldienas ordenis. Muzikāli priekšnesumi, ko sniegs lauku kapela «Auce» un jauniešu grupa «Two Tree Forest». Savukārt pašus mazākos izklaidēs radošā apvienība «Pasaku nams».

Dobeles Amatu mājā šājā dienā no pulksten 10:00 līdz pat 11.oktobrim būs iespēja aplūkot Latvijas Valsts Augļkopības institūta ābolu, pārstrādes produktu un fotogrāfiju «Ķirši dažādos gadalaikos» izstādi.

Savukārt Dobeles pilsētas kultūras namā pulksten 13:00 būs iespēja baudīt Edgara Liepiņa 85 gadu jubilejas piemiņas koncertu. Paralēli tam ikviens interesents tiek aicināts no plkst. 11:00 piedalīties Ābolu šaha turnīrā.

Pasākumu rīko: Dobeles novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Valsts Augļkopības institūtu un Dobeles pilsētas kultūras namu.

Tiekamies 27.septembrī Dobelē, lustīgajā Āboldienā!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu