Desmito gadu notiks Uguns Nakts Vienkoču parkā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šogad apritēs desmit gadi, kad oktobra pirmajā sestdienā Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns Nakts. Tas ir gaismas un noskaņu vakars, kura mērķis ir vienu īso rudens dienu padarīt ilgāk gaišu, dot iespēju uzlādēt sevi ar sveču gaismu un siltumu ziemas tumšajam periodam, lai vieglāk sagaidīt pavasari. 18:30 tiks iedegts gaismu mežs, kā arī notiks dažādas citas aktivitātes.

Vienkoču parka smēdē savu amata prasmi rādīs kalēji, Kokamatniecības muzeja darbnīcā darbosies kokamatnieki, vaska sveču liešanas darbnīcā katram būs iespēja izliet savu dabīgā vaska sveci. Meistari no «Līgatnes amatu mājas» parādīs vilnas velšanas noslēpumus. Apvienība «Baltava» iepazīstinās ar senlatviešu sadzīvi un dzīves stilu, bet senos latvju dančus varēs izdejoties ar deju grupu «Trejdeviņi». Pie vietējās zintnieces būs iespēja izzināt nākotni pēc rūnu zīmēm, dzīvo masku darbnīcā katram tiks dota iespēja pārvērsties par kādu meža briesmonīti, vai citu tēlu, bet «Pasaku mājas» piedāvātajās aktivitātēs varēs iejusties pasaku varoņu tēlos.

Foto: publicitātes

21:00 notiks tradicionālais lāpu gājiens pa Vienkoču parka takām, veidojot šķietami nebeidzamo uguns čūsku. Lāpu gājiena nobeigumā uguns žonglieru šovs ar «Fire Spirit» un «Pulsa Efekts» piedalīšanos, bet noslēgumā uguns rituāls ar folkloras kopu «Delve». Par apmeklētāju vēdera labsajūtu rūpēsies Valmiermuižas pavāri, Lustīgo Līgatnes meistaru virtuve un Līgatnes vīna darītava.

Ierodoties uz Uguns Nakti, līdzi jāņem degt spējīga lāpa, lai varētu piedalīties lāpu gājienā un saņemtu atlaidi ieejas maksai.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu