Diskutēs par veloceliņa izveidi Miera ielā (32)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šovakar (26.09.) plkst.17 Rīgā, kafejnīcā «Taka», notiks prezentāciju vakars «Velo kā dzīvesveids», kurā uzstāsies dažādi velokultūras pārstāvji. Kā informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Agita Salmiņa, pasākumā īpaši gaidīti būs Miera ielas veloceliņa entuziasti.

Kā ziņots, diskutējot par veloceliņa izveidi Miera ielā, šonedēļ starp Miera ielas 9. namu un 10. namu skatāma instalācija «Mierīgi!».

«Lai arī cik utopiska varētu šķist doma par iespēju intensīvas satiksmes ielā vienuviet sadzīvot velobraucējiem ar gājējiem un autovadītājiem, instalācija «Mierīgi!» starp Miera ielas 9. namu un 10. namu pierāda, ka vietas visiem pietiek,» stāsta Salmiņa.

Makets tiecas pāri cilvēku galvām, radot iztēlotās ielas uzmetumu pilsētvidē, papildinot to ar kafejnīcu galdiņiem, apstādījumiem un citiem utopiskās vides artefaktiem.

Instalācijas autori urbānisti Toms Kokins un Evelīna Ozola to radījuši sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu, iezīmējot Eiropas mobilitātes nedēļu Latvijā.

Miera ielas makets ietverts laikmetīgās mākslas festivāla «Survival Kit 6» un Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā.

Salmiņa norāda, ka ar instalāciju «Mierīgi!» ikviens var iepazīties līdz šodienai.

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu