Nacionālajā botāniskajā dārzā - sezonas noslēguma gadatirgus un Putnu diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Tirgū Salaspilī 4.oktobrī apmeklētāji varēs papildināt rudenī stādāmo koku un krūmu krājumus, iegādāties rudens veltes un uzzināt vairāk par dārza spārnotajiem iemītniekiem.

Vairāk nekā pussimts tirgotāju no pulksten 8 līdz 16 Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) piedāvās dekoratīvo un augļu koku, ogulāju un ziemciešu stādus. Būs arī magnolijas un Virdžīnijas sniegpārsliņu koki. Pašaudzētus augļus, ogas un dārzeņus aicinās iegādāties mazpulki.

Latvijas Ornitoloģijas biedrība Eiropas putnu vērošanas dienu ietvaros ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu sagādājusi iespēju no pulksten 9 doties ornitologa Andra Avotiņa jr. vadītās gājputnu iepazīšanas ekskursijās.

Pēc stundas darbnīcā varēs izgatavot putnu būrīšus. Pulksten 13, tos izvietojot, ornitologs rādīs, kā tas pareizi darāms, un skaidros, kādus mitekļus kuru sugu putni iecienījuši. Vēl pirms tam - pulksten 12 - A. Avotiņš jr. stāstīs par Latvijā sastopamajām pūcēm un to slepenajiem ieradumiem. Būs iespējams iegādāties arī spārnaiņiem veltītas grāmatas un suvenīrus. Ekskursiju sākumlaikā interesentu pulcēšanās paredzēta pie čūskegles tirgus laukuma centrālajā daļā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu