Jūrmalas brīvdabas muzejā notiks ceturtie Vīna svētki (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Sestdien, 4.oktobrī, Jūrmalas brīvdabas muzejā ceturto gadu pēc kārtas norisināsies Vīna svētki, aģentūru LETA informēja muzeja vadītāja Daiga Sējāne.

Mājas vīna gatavošana senlatviešiem bija plaši izplatīta, un vīns tika darināts no visdažādākajiem augļiem un ogām. Patlaban vīna darināšana Latvijā ir kļuvusi par diezgan populāru nodarbi un vīndaru piedāvātais sortiments pastāvīgi mainās, pilnveidojas un papildinās.

Kā ierasts, par Jūrmalas Vīna svētku labākā vīndara statusu sacentīsies vairāki mājas vīna darinātāji, kuri vīnu darina pēc senām, mūsdienīgām vai pašu izdomātām receptēm. Svētkos varēs baudīt izzināt un vērtēt dažādas mājas vīna garšu buķetes un receptes.

Tā kā vīnu parasti raudzēties lika pēc ražas novākšanas, bet ražas svētki tika svinēti Miķeļdienā, līdzās vīna baudīšanai brīvdabas muzejā būs pieejami arī dažādi lauku ražas labumi - medus, siers, āboli u.c.

Suminot Miķeli, uz ugunskura lielajā katlā tiks vārīta Miķeļdienas zupa, kurā pēc senlatviešu tradīcijām jāvāra trīs gaļas, trīs graudi un trīs saknes.

Toties bērni «Radošajā darbnīcā» no dažādiem dārzeņiem, čiekuriem, zīlēm un citām mežā atrastām vai dārzā izaudzētām dabas veltēm varēs izgatavot interesantas figūriņas.

Pasākuma goda viesi būs leģendārā trimdas latviešu muzikālā ansambļa «Čikāgas piecīši» dalībnieki Lorija Vuda, Alberts Legzdiņš un Armands Birkens.

Vīna svētki Jūrmalas brīvdabas muzejā sāksies plkst.13. To apmeklējums būs bez maksas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu