Pētījums: kā ballējas latvieši? (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lielākajai daļai aptaujāto Latvijas iedzīvotāju alkoholiskie kokteiļi un gaļas uzkodas ir neatņemama ballīšu sastāvdaļa. Veiktais pētījums par Latvijas iedzīvotāju ballēšanās paradumiem ir atklājis arī to, ka vīrieši krietni biežāk dodas izklaidēties nekā sievietes.

Vairākums jeb 38% aptaujas dalībnieku ir atklājuši, ka dodas izklaidēties reizi mēnesī vai retāk. Vīrieši ir krietni aktīvāki ballīšu apmeklētāji nekā sievietes, 32% aptaujāto vīriešu atzinuši, ka dodas izklaidēties katru nedēļas nogali, kamēr 45% sieviešu uz izklaides vietām dodas reizi mēnesī vai retāk.

Sievietēm populārākie alkoholiskie dzērieni ir kokteilis (40%), vīns (16%) un viegls alkoholisks dzēriens (14%), turpretī vīriešu Top3 sastāv no alus (31%), stipra alkoholiska dzēriena (28%) un kokteiļiem (23%). No aptaujas dalībniekiem 6% atklājuši, ka alkoholu nelieto. Alus saglabā līderpozīcijas dažādās vīriešu vecuma grupās, bet sieviešu vidū kokteiļi ar gadiem zaudē savu popularitāti un priekšroka tiek dota vīniem.
Saskaņā ar aptaujas datiem 48% Latvijas iedzīvotāju ballītēs priekšroku dod gaļas uzkodām, 27% dārzeņiem vai augļiem un 17% kartupeļu čipsiem. Vīrieši ir izteiktāki gaļas uzkodu (63%) un kartupeļu čipsu (19%) piekritēji, atstājot augļus un dārzeņus trešajā pozīcijā ar nieka 11%. Pretēja gaume ir sievietēm, no kurām 41% atzinušas dārzeņus un augļus par iecienītāko ballīšu uzkodu.

Nedaudz vairāk kā puse aptaujāto (57%) pēc alkohola lietošanas izjūt alkohola abstinences sindromu jeb paģiras. No tiem 47% pēc nakts uzdzīves izvēlas nākamo dienu pavadīt, nedarot neko vai arī ignorējot slikto pašsajūtu. Otrajā vietā cīņā ar paģirām ierindojas minerālūdens patēriņš, un Top3 noslēdz dienas pavadīšana gultā. Aptiekā nopērkamus medikamentus nākamajā dienā pēc ballēšanās lieto tikai 5% aptaujas dalībnieku.

Lielākoties (55%) Latvijas iedzīvotāji dodas uz privātajām ballītēm, savukārt uz bāriem vai naktsklubiem dodas 29% aptaujāto respondentu.
Pētījumā piedalījās 281 respondents vecumā no 18 līdz 49 gadiem, kuri pēdējo 30 dienu laikā bija gājuši ballēties.*

* Aptauju veica «Borjomi».

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu