Franču blogeris ceļojumā pa Latviju sajūsminās par restorāniem un dabu (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai smeltos iespaidus par Latvijas piedāvājumu, ar Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) atbalstu pa mūsu zemi ceļo franču blogeris Gijoms Lerū, kurš īpaši sajūsminās par Latvijas ēdienu un dabu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja TAVA sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Briede.

Blogeris Gijoms Lerū ar TAVA atbalstu strādā Latvijā no 11. līdz 21. oktobrim, un viņa iepazīšanās brauciena maršrutā ir Liepāja, Dobele, Jelgava, Tukums, Jūrmala, Sigulda, Cēsis un Valmiera.

Pirmo reizi Latvijā francūzis ieradās ar «LiveRiga» atbalstu pagājušajā gadā, lai sagatavotu materiālu par Rīgu - nākamo Eiropas kultūras galvaspilsētu. Viņa portālā var plaši izlasīt, ar kādiem ne visai jaukiem stereotipiem blogeris šurp toreiz braucis un tāpēc vēl jo vairāk bijis pārsteigts, ka realitāte parādījusi ko citu, daudz simpātiskāku, nekā cerēts. Rīgas restorāni bijuši īsts atklājums. Kad par tiem publicējis savus blogus, interese bijusi neticami liela, un franču iecienītā gardēžu žurnāla «Saveurs» žurnāliste nolēmusi ar mūsu virtuvi iepazīties pati, brīvā brīdī soloties atceļot uz Latviju ar visu ģimeni, stāsta TAVA pārstāvji.

«Tas ir kā domino spēlē, kur viens kauliņš parauj nākamo,» saka Lerū, paužot pārliecību, ka Rīgas restorāni ir trumpis, ar ko varam iegūt franču interesi. Francūzis uzskata, ka pēc pieciem gadiem viņi tieši ar šādu mērķi šurp braukšot. Latvijā esot viss, ko meklē mūsdienu cilvēki.

Blogeris uzteic Latvijas pārtikas produktus, iespēju būt dabā, kā arī vienkāršo un vieglo ceļošanu. Tāpat blogeris ir sajūsmā par bezvadu interneta pieejamību.

Francūzim īpaši patikusi Dobele, neaizmirstamus iespaidus žurnālists guvis viesu mājā «Auru cīruļi», tāpat viņam paticis «Ezera mājā» Liepājas pusē.

Lerū jau septiņus gadus saimnieko portālā, kura nosaukuma «c’est la vie» atšifrējums no franču valodas nozīmē «tāda ir dzīve», un viens no bagātākajiem šķirkļiem ir «restorāni». Portālā nozīmīga vieta ierādīta arī citām Lerū interešu jomām - mūzikai un ceļojumiem.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu