Zināmi gada balvas «Kilograms kultūras» trešā ceturkšņa uzvarētāji (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Noskaidroti Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) gada balvas «Kilograms kultūras» trešā ceturkšņa balsojuma rezultāti - kultūras notikumi, kuri pretendēs uz gada balvu kategorijās «Kino», «Vizuālā māksla», «Literatūra un grāmatniecība», «Teātris», «Mūzika», «Notikums» un «Pārsteigums». Īpašs prieks, ka Mūzikas nominācijā skatītāji visaugstāk novērtējuši koncertu «Dzimuši Rīgā», kuru skatītājiem daudzās Eiropas valstīs demonstrēja LTV un pārraidīja Latvijas Radio.

Kategorijā "Kino" skatītāji par labāko atzinuši režisores Signes Baumanes animācijas filmu "Akmeņi manās kabatās", "Vizuālās mākslas" kategorijā - izstādi "Sarkandaugava. Dārzs" Rīgas psihoneiroloģijas un narkoloģijas centrā, "Literatūras un grāmatniecības" nominācijā visvairāk balsojuši par Arno Jundzes romānu "Putekļi smilšu pulkstenī. Kategorijā "Teātris" izcēluši režisora un horeogrāfa Sergeja Zemļanska izrādi "Indulis un Ārija"

Par trešā ceturkšņa «Notikumu» skatītāji izvirzījuši 8. Pasaules koru olimpiādi, savukārt kā gada «Pārsteigums» uz «Kilograms kultūras» balvu pretendēs kamermūzikas festivāls «Sansusī» brīvdienu mājās «Susēja».

Gada balvu «Kilograms kultūras» veido Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un lsm.lv eksperti, nominējot saistošākos un augstvērtīgākos kultūras notikumus katrā gada ceturksnī septiņās kategorijās - mūzika, vizuālā māksla, teātris, literatūra un grāmatniecība, kino, Gada notikums un Gada pārsteigums. Nākamais balsojums aptvers oktobra, novembra un decembra mēnešus, par kuriem būs iespējams balsot 2015.gada janvārī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu