«Diwali Mela» - indiešu Jaunā gada svinības un gadatirgus Rīgā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: premalmadina.com

Tie ir lielākie un krāšņākie hindu svētki. Diwali svētkus uzskata arī par indiešu Jaungada svinībām. Šajās dienās ļaudis Indijā izrotā mājas un sētas, veikaliņus, birojus un ielas ar gaismu, svecēm un lampiņām, visi apvelk īpašas svētku drānas, gatavo svētku maltītes un īpašus saldumus. Kad satumst naksnīgās debesis, tumsu pāršķeļ grandioza uguņošana - gluži tāpat kā pie mums Jaungada naktī. Indiešu Jaunā gada svinības notiks 25.oktobrī plkst. 11:00-17:00 koncertzālē Rīga.

11:00-17:00 visiem būs pieejams indiešu produktu, materiālu un ēdienu gadatirgus. Ieeja gadatirgū - brīva!

Šeit būs iespēja daiļi izkrāsot rokas ar hennas rakstiem, iemācīties indiešu dejas pamatsoļus, pazīlēt ar kārtīm un daudz ko citu! Meitenes, ģērbušās krāšņos indiešu sari, piedāvās masala tēju un dažādus Diwali saldumus. Šīs būs svinības visai jūsu ģimenei!

Foto: premalmadina.com

15:00 sāksies Diwali svinībām veltīts koncerts ar indiešu klasiskajām dejām, Bolivudas ritmiem, dzīvo mūziku un vispārēju jautrību! Koncerta pirmajā daļā mūs ievadīs Premal Madinas (premalmadina.com) jaunais, daudzkrāsainais mūzikas un dejas projekts «Jaunā Zeme»!

Koncerta apmeklējums - 5-15 Eur.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu