Laba ideja skolēnu brīvlaikam (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Nākamnedēļ sākas skolēnu brīvlaiks, ko daļa ģimeņu izvēlas pavadīt kopīgā ceļojumā. Ja šogad vēl neesat izlēmuši, ko darīt, varbūt ir vērts pameklēt kādu pēdējā brīža lidojumu uz Vāciju vai Franciju, lai netālu no abu valstu robežas izbaudītu vienu no lielākajiem Eiropas atrakciju parkiem «Europa Park». Tā kā daudz atrakciju iekārtotas telpās, parku var apmeklēt arī rudenī.

Tā kā šī visai ģimenei paredzētā atpūtas vieta ir otrs lielākais Eiropas atrakciju parks, vasarā apmeklētāju tajā ir ļoti, ļoti daudz. Vairums ir vācieši un franči, bet tāpat ir daudz viesu no citām valstīm. Lai gan parku ik dienas var apmeklēt aptuveni 50 tūkstoši viesu,

garas rindas izveidojas tikai pie visiecienītākajām un jaunākajām atrakcijām.

Lai tiktu karuseļos, pie lielākās daļas atrakciju jāpagaida tikai dažas minūtes. Noderīgi, ka pirms katras izklaides vietas ir norādīts laiks, cik ilgi jāpavada rindā. Tikai uz dažām atrakcijām bija jāgaida stunda vai ilgāk. Pārsvarā garās rindas bija tikai šogad atvērtajā parka daļā, kur iekārtotas ar bērnu iecienītās filmiņas «Artūrs un mazmurkšķīši» varoņiem rotātās atrakcijas.

Foto: TVNET

Jau no paša rīta pie atrakciju parka ieejas pulcējas daudz ļaužu. Izstāvējuši rindas, viņi dodas iekšā parkā, kur sagaida vairākas princešu kleitās tērptas un diadēmām rotājušās meitenes un citi pasaku varoņi, ar kuriem kopā nofotografēties.

Viss parks sadalīts vairākās daļās, kas iekārtotas dažādu Eiropas valstu un reģionu stilā. Piemēram, Skandināvijas valstu zonā var baudīt braucienus pa krāčainām upēm, bet Francijas teritorijā klausīties franču melodijas vietējo mākslinieku sniegumā. Viens no lielākajiem parka plusiem ir tas, ka

parkā piemērotu atpūtu atradīs ne tikai ģimenes ar maziem bērniem, bet arī pusaudži un pat seniori.

Pirmsskolas vecuma bērneļiem piemēroti dažādi lēnāki un zemāki karuseļi, pusaudži var pārbaudīt savu drosmi amerikāņu kalniņos, bet vecāka gada gājuma ļaudis var iesēsties mierīgā vilcieniņā un baudīt atpūtu, vērojot atpūtniekus no malas. Tāpat parkā visu dienu notiek dažādi interesanti šovi gan ar dziesmām un dejām, gan akrobātiskiem trikiem augstu gaisā un dziļi ūdenī.

Foto: TVNET

Parks ir ļoti liels - 85 ha, bet, lai apmeklētāji nepagurtu, soļojot no vienas atrakcijas uz otru, cauri parkam visu laiku kursē nelieli vilcieniņi, kas apstājas dažādās vietās. Patīkami, ka katra pieturvieta iekārtota atbilstoši konkrētās valsts tradīcijām, piemēram, Spānijas stacijas iekārtojumā dominē valsts karoga krāsas – sarkanā un dzeltenā. Savukārt Grieķijas zona ir atturīgi balta un zila.

Katrā vietā skan tradicionālā mūzika un apkalpojošais personāls tērpts atbilstošās drānās. Tādā veidā ģimenes ar bērniem var ne tikai atpūsties, bet

arī apgūt daudz jauna par dažādām Eiropas daļām.

Izglītojošas ir arī pašas atpūtas vietas, piemēram, dinozauru istabā var iepazīties ar šiem senajiem radījumiem. Protams, mazāki bērni var arī nobīties...

Foto: TVNET

Eiropas parkā ir arī vairākas atrakcijas, kuru baudīšanas laikā jārēķinās ar matu, drēbju un mantu saslapināšanu. Par to gan ir brīdinājumi pirms katras atrakcijas. Bet tā kā vasarā laiks Viduseiropā ir ļoti karsts,

jau pēc dažām minūtēm mantas ir izžuvušas un var doties tālāk,

it kā nekas nebūtu bijis. Citādāk varētu būt rudenī. Tie, kuri ir nepacietīgāki, var izmantot nelielas kabīnītes, kur, samaksājot vienu eiro, var tikt pie siltas gaisa plūsmas, kas palīdz izžāvēties ātrāk.

Foto: TVNET

Pirms parka apmeklēšanas būtu labi zināt, ka ne visas atrakcijas ir piemērotas visu vecumu un garumu cilvēkiem.

Trakākajos amerikāņu kalniņos drīkst iesēsties tikai tie, kas garāki par 1,40 m.

Lai nebūtu domstarpību par bērna garumu, pirms katras izklaides vietas novietoti garuma mērītāji, ko personāls regulāri izmanto, lai pārliecinātos, ka bērns tik tiešām atbilst drošības prasībām. Daļā atrakciju ir ne tikai garuma, bet arī vecuma ierobežojums. Piemēram, bīstamākajās atrakcijās drīkst piedalīties tikai no 6 gadu vecuma.

Foto: TVNET

Ja drīkstu minēt vēl kādu Eiropas parka priekšrocību, tad noteikti vēlos piebilst par plašo ēstuvju un tualešu klāstu. Labierīcības te iekārtotas teju uz katra stūra, tāpēc, lai tiktu nokārtoties, nav jāstāv garās rindās. Tas varētu būt svarīgi vecākiem, kas ceļo kopā ar bērniem.

Tāpat parkā iekārtoti dažādi bistro un restorāni. Steidzīgie var, garām ejot, paņemt pa burgeram, bet laiskākas atpūtas cienītāji var izvēlēties skaistu restorānu, kurā paēst kārtīgas pusdienas ar vairākiem ēdieniem un atbilstošu galda klājumu.

Foto: TVNET

Pirmajā acu uzmetienā šķiet, ka atrakciju parks ir visai dārga izklaide (biļešu cenas ir aptuveni 30-40 eiro par dienu), bet jau pēc dažām stundām visi saprotam, ka cena ir ļoti pievilcīga, ņemot vērā plašo piedāvājumu klāstu un labi pārdomāto izkārtojumu.

Turklāt tās ir vienīgās izmaksas, ja paņemat līdzi savas sviestmaizes un nolemjat iztikt bez suvenīriem, ko var iegādāties uz katra stūra. Ā, nu vēl daži eiro jāieplāno fotogrāfijām un videoierakstiem, kas iemūžina katra apmeklētāja pārdzīvojumus.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu