Ceļvedis: Kailija, Porta, Bildes un Helovīns (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rudens mūs turpina lutināt ar salīdzinoši siltu un patīkamu laiku. Jā, varbūt vietām uzpūš kāds spēcīgāks vējš, uzlīst kāds lietus, taču kopumā Latvijā valda patīkamas rudenīgas noskaņas. Arī kultūras dzīve kūsāt kūsā - tūlīt novembrī sāksies pasaules mūzikas festivāls «Porta», notiks vairāki popmūzikas koncerti, turpinās Rīgas modes nedēļa, šajā nedēļas nogalē arī Helovīna izdarības. Jūsu uzmanībai TVNET Brīvdienu ceļvedis.

PIEKTDIENA

Helovīns

Vecrīgā notiks divas Helovīna parādes

Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Savukārt plkst.19 no Laimas pulksteņa startēs Zombiju parāde, cauri Vecrīgai virzīsies līdz čehu alus darītavai «Stargorod» un restorānam «Stargorod», kur visbiedējošākā parādes kostīma īpašnieks saņems dāvanā 50 litrus alus.

«Nabaklab» ikgadējais karnevāls «Pa ķirbi!»

Foto: publicitātes

Jelgavā būs skatāma Helovīna filmu programma

Piektdien kinoteātris «Kino Bize» sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā no plkst.18 piedāvās Helovīna filmu programmu. Filmas varēs noskatīties tirdzniecības centrā «Vivo centrs», Jelgavā. Vakara sākumā būs ģimenes komēdija par spoku Kasperu un viņa skarbajiem tēvočiem. Filma ir balstīta uz komiksu un animētajām sērijām par draudzīgo spoku Kasperu. Turpinājumā uz pagaidu ierīkotās kinotelpas ekrāna demonstrēs Tima Bērtona romantisko fantāziju par Edvardu Šķērroci, ko atveido režisora spocīgi savdabīgās filmogrāfijas neatņemamā personība Džonijs Deps. Edvarda izgudrotāja lomu vienā no savām personīgākajām filmām Bērtons ir īpaši veltījis šausmu filmu leģendai Vinsentam Praisam.

Koncerti

Sāksies Rīgas «a capella» festivāls

Foto: publicitātes

Savukārt 1. novembrī plkst.20 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē izskanēs «Nakts koncerts» ar jauniešu kori «Kamēr...» un diriģentu Jāni Liepiņu, bet 2.novembrī Rīgas Svētā Pētera baznīcā plkst.18 notiks koncerts «Pareizticīgo dziedājumi» ar vīru kori «Logos» un māksliniecisko vadītāju Joanu Šenroku.

Visu koncertu apmeklējums būs bez maksas.

«Bildes»

Foto: LETA

Savukārt sestdien festivāla «Bildes 2014» izskaņā notiks festivāla veterānu koncerts.

«Klaviermūzikas meistari» Cēsīs

Piekdtien plkst.19 Vidzemes koncertzālē «Cēsis» notiks koncerts «Klaviermūzikas meistari», kurā klausītājiem būs iespēja iepazīties ar vairāku Eiropas valstu pianisma tradīcijām. Klavieru duetos un solo muzicēs Šveicē dzīvojošā latviete Arta Arnicāne, Sergejs Osokins no Latvijas, pianists no Polijas Slavomirs Vilks un franču pianists Antuāns Buvī.

Izrādes

Leļļu teātrī «Emīls un Berlīnes zēni»

Foto: publicitātes

Lugas galveno varoņu - bērnu - tēlos iejutīsies latviešu un krievu trupas aktieri, turpretim pieaugušo tēli - piemēram, Emīla mātes, zagļa un policista tēli - būs kartona lelles pilnā augumā. Izrādes vizuālo stilistiku mākslinieks Pētersons veidojis nosacīti zīmēti lineāru, kā atsauci uz grafiskajiem stāstiem un stāstu ilustrācijām, tostarp arī komiksiem.

«Rīga spēlē teātri 2014»

No piektdienas līdz 2. novembrim iedzīvotāji aicināti apmeklēt amatierteātru festivāla «Rīga spēlē teātri» ārvalstu viesteātru izrādes, kas notiks VEF Kultūras pilī, piedāvājot skatītājiem gan klaunādi, gan drāmas un komēdijas iestudējumus, kā arī deju teātra izrādi. Šajās dienās skatītāji gaidīti arī pašmāju amatierteātru veiksmīgāko izrāžu iestudējumos.

SESTDIENA

Četrpadsmitais festivāls «Porta»

Foto: publicitātes

«The Big Bluff» prezentēs albumu

Foto: publicitātes

«Jasmim trio»

Foto: publicitātes


«Pienvedēja piedzīvojumi» Latvijas 1. rokkafejnīcā

Foto: publicitātes

SVĒTDIENA

«Nabaklab» vienīgo koncertu sniegs grupa «Pasaules gaisma»

Svētdien, 2. novembrī klubā «Nabaklab» (Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12) plkst. 20 notiks vienīgais grupas «Pasaules gaisma» apvienošanās koncerts. Dziesminieka, jeb kliedzošā folka pārstāvja Imanta Dakša dziesmas esam pieraduši dzirdēt, viņam uzstājoties vienatnē un pašam sevi pavadot uz akustiskās ģitāras. Emocionālās un sevi plosošās uzstāšanās manieres dēļ reizēm rodas pat iespaids, ka tā var nospēlēt tikai vienreiz mūžā, vai arī šī reize ir vienīgā un liktenīgā. Klausītājam, kas to redz un dzird pirmoreiz, pavisam noteikti.

Levīti prezentē albumu

Svētdien, 2. novembrī, plkst. 13 Gaismas pilī (Mūkusalas ielā 3) uz albuma «Tavi vārdi» prezentācijas koncertu aicina dziedātāja Helēna Kozlova ar grupu «Levīti». Albums ierakstīts 2012. gada sākumā un 2013. gada pavasarī «Gem Studio» pie Gata Gaujenieka. Šis ir grupas pirmais studijas albums.

Kailija Minoga

2. novembrī «Arēnā Rīga» ar iespaidīgu šovu atgriezīsies popmūzikas princese Kailija Minoga (Kylie Minogue). Abi iepriekšējie dziedātājas koncerti Rīgā bija izpārdoti, un šovi pārsteidza ar vērienu un krāšņumu.

Aptieka svin jubileju

Krogs aptieka svētdien, 2. novembrī aicina uz jubilejas svinībām. Uzstāsies arī kāda ļoti īpaša rokgrupa.

KINOTEĀTROS

Kinoteātrī «Splendid Palace» piektdien sāksies 10.Berlīnes kinofestivāla filmu nedēļa Rīgā «Berlinale 2014 Riga». Vācu filmu nedēļu no 31. oktobra līdz 6. novembrim rīko Gētes institūts Rīgā sadarbībā ar «Rīgas namiem». «Berlinale 2014 Riga» piedāvās septiņas jaunākās vācu filmas. Starp tām būs režisores Feo Aladagas filma «Starp pasaulēm» par neparastu draudzību krīzes zemē Afganistānā; režisora Dītriha Brigemaņa filma «Krusta ceļš», kas ieguva «Berlinale 2014» Sudraba lāci par labāko scenāriju, kā arī tika nominēta Eiropas Parlamenta Kinobalvai LUX. Rīgā izrādāmo filmu programmā iekļauta arī Vācijas 2014.gada labākā dokumentālā filmā «Beltrači – viltošanas māksla» – par Volfgangu Beltrači, pēckara laika lielākā viltošanas skandāla vaininieku, kurš vazāja aiz deguna starptautisku ekspertu pasauli.

31. oktobrī Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt asa sižeta filmu «Pastaiga starp kapakmeņiem» («A Walk Among Tombstones»). Titullomā - godalgotais aktieris Liams Nīsons. No piektdienas arī romantiska komēdija «Ar mīlestību Rozija» («Love, Rosie») ar jaunajām zvaigznēm Liliju Kolinsu un Semu Klaflinu titullomās. Aktrise Lilija Kolinsa popularitāti ieguvusi ar piedalīšanos filmās «Spogulīt, spogulīt», «Nolaupīšana», «Aklā puse», «Kaulu pilsēta», bet Sems Klaflins zināms pēc lomām tādos kases grāvējos kā «Bada spēles», «Sniegbaltīte un mednieks», «Karību jūras pirāti» un citām lentēm.

Sestdien uz ekrāniem vācu animācijas filma «Bitīte Maija». Ar mīlestību zīmētā animācijas filma paliks atmiņā līdz ar krietnajiem, dažbrīd naivajiem, bieži vien smieklīgajiem, taču vienmēr jaukajiem tēliem. Pirms dažiem gadiem «Bitīte Maija» atgriezās televīzijas ekrānos – viņas vācu tautieši sāka veidot seriālu, ko sekmīgi uzņem un demonstrē vēl tagad. Seriāla panākumu iedrošināti, tā autori nolēma izstāstīt bitītes piedzīvojumus arī kinoskatītājiem.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VARI UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. TĀPAT ESI AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET afiša

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu