«Staro Rīga 2014» pirmoreiz piedalīsies arī siguldieši (10)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šogad gaismas festivālā «Staro Rīga 2014» pirmoreiz piedalīsies arī siguldieši, pavēstīja Siguldas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Jurkāne. Gaismas festivāls «Staro Rīga 2014» šogad notiks no 14. līdz 18. novembrim ik vakaru no plkst.18 līdz 23. Tajā pirmoreiz tiks piedāvāta plaša ārvalstu mākslinieku darbu skate.

Portugāļu mākslinieku objekta realizācijai tika fotografēti 24 siguldieši, kuri gavilē, priecājas un aplaudē cirka priekšnesumiem. Siguldiešu līdzdalība būs redzama vienā no centrālajiem festivāla objektiem.

Jurkāne norādīja, ka īpašajai publikai gaismas cirkā izvēlēti radoši, sportiski un azartiski siguldieši. Viņu vidū būs gan sportists Juris Šics, gan mūziķis Juris Kaukulis, Siguldas goda novadnieks Aivars Janelsītis, horeogrāfs un dejas pedagogs Agris Daņiļevičs, mākslinieks Raits Tikums, bijušais Siguldas novada domes priekšsēdētājs, kurš virzīja un atbalstīja ideju par to, lai Sigulda kļūtu par partnerības pilsētu Rīgai Eiropas kultūras galvaspilsētas projektā, Tālis Puķītis un citi.

Gaismas festivāls «Staro Rīga 2014» notiks Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas tematiskās līnijas «Rīgas karnevāls» ietvaros. Festivāla programmas objekti atradīsies Rīgas centrā un Vecrīgā. Iedzīvotāji, uzņēmēji, draugu klubi un individuāli dalībnieki tiek īpaši aicināti iesaistīties līdzdalības akcijā «Rīgas karnevāls» un veidot krāsainas instalācijas pilsētas namu logos un uz māju fasādēm.

Sigulda ir Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas partnerpilsēta.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu