Stunda cietumā jeb kā saliedēt darbiniekus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Parasti darba kolektīvu saliedēšanai tiek regulāri rīkotas kopējas ballītes un sporta spēles, bet šonedēļ portāla TVNET komanda izmēģināja kādu Latvijā pavisam jaunu iespēju - «Escape Room». Rīgas centrā esošais uzņēmums piedāvā divus aizraujošus laika pavadīšanas veidus.

Patlaban piedāvājumā ir divas iespējas, kā nelielās grupiņās (2-5 cilvēki) pavadīt stundu. Abos variantos komanda tiek ieslēgta vairākās istabās, no kurām tiek ārā tikai tad, kad atrisina dažādus uzdevumus, liekot lietā uzmanību, loģisko domāšanu, pacietību un citas īpašības.

Protams, iesakām neaizmirst arī humora izjūtu un jautrību, jo tā galu galā nav cīņa par dzīvību, bet gan kopīga atpūta un izklaide.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Viens no izklaides veidiem ir atļaut sevi ieslēgt divās istabās, kuru izejas durvis var atvērt tikai tad, kad atrastas septiņas atslēgas. Izklausās vienkārši, bet uzņēmuma pārstāve stāsta, ka

tikai piektdaļa apmeklētāju tiek galā ar šo uzdevumu laikā.

Bet kas notiek, ja komanda cieš sakāvi un stundas laikā viņiem kopīgiem spēkiem neizdodas atrast atslēgas? Vai jāpaliek pa nakti? Protams, nē! Administratore izlaidīs :)

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Otrs izklaides veids izklausās skarbāks - to sauc par cietumu. Pirms ieiešanas telpās komandas biedri saņem atbilstošu apģērbu - strīpainus cietumnieku kreklus, bikses un cepurītes.

Pašā sākumā komandas biedru rokas saslēdz rokudzelžos, lai būtu grūtāk darboties.

Cietumnieku uzdevums ir līdzīgs kā dzīvokļa apmeklētājiem - arī viņiem ir jāatrisina dažādas mīklas un jāmeklē norādes un iespējas, kā tikt ārā.

Juhuuu!!! Jaizmègina noteikti! Tvnet saliedešanàs ;)))

A photo posted by gerditta (@gerditta) on

Uzņēmuma pārstāve stāsta, ka drīzumā rīdziniekiem piedāvās vēl vairākus veidus, kā izklaidēties. Nosaukumi ir intriģējoši, piemēram, bankas laupīšana, nereālā realitāte.

Spēles ir piemērotas dažāda vecuma cilvēkiem, daļu rēbusu var atrisināt arī bērni.

Ar dažiem uzdevumiem bērniem veicas pat labāk nekā pieaugušajiem, jo viņi nevajadzīgi nesarežģī lietas.

Pieaugušie mēdz censties risināt pārāk sarežģītos veidos, kas ne vienmēr ir pareizi.

Tomēr būs grūti atrisināt visus uzdevumus, ja visi komandas biedri ir jaunāko klašu bērni. Tāpēc ir labi, ja komandā ir vismaz kāds pieaugušais vai arī bērni ir sasnieguši tīņu gadus.

Jāpiebilst, ka nevienā uzdevumā nav vajadzīgs liels fiziskais spēks. Nekas nav jādara ar spēku, plēšanu un demolēšanu.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pēc piedzīvotā ir daudz pārrunājama, tāpēc iesakām pēc tam rezervēt kādu kafejnīcas galdiņu, pie kura apspriest istabās notikušo. Neskatoties uz dalīšanos iespaidos uzreiz pēc iznākšanas no ieslodzījuma, arī nākamajā dienā darba vietā dzirdami dažādi viedokļi par «Escape Room» piedzīvoto.

Tas tikai apstiprina sen zināmo, bet varbūt dažreiz piemirsto atziņu, ka kopīgi piedzīvojumi saliedē komandu.

Tādā veidā iespējams atklāt arī kolēģu ikdienā apslēptos talantus.

«Šādā veidā mēs reāli iepazīstam savus kolēģus vai draugus citā gaismā. Piemēram, es nezināju, ka mana kolēģe labi zina notis vai prot spēlēt šahu,» saka kāda apmeklētāja, piebilstot, ka spēļu laikā noder dažādu cilvēku dažādās īpašības, piemēram, viena precizitāte un apdomīgums, bet otra spēja aši pieņemt lēmumus un reaģēt.

«Escape Room» ir labs veids, kā atpūsties ne tikai kolēģiem, bet arī draugu bariņam, vecmeitu/vecpuišu balles apmeklētājiem vai parastas dzimšanas dienas viesiem.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Te varat izlasīt vairāk par pasākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu