Tirdziņā «Berga bazārā» varēs nogaršot tipiskus britu produktus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu nedēļas noslēgumā rīt, 8. novembrī, «Berga bazārā» notiks «Vēsais britu tirdziņš», kurā brīvdienu gaisotnē varēs nogaršot tipiskus britu produktus un ēdienus - dažādu veidu sierus, «fish and chips» jeb fritētu zivi mīklā ar frī kartupeļiem, cepumus un dzērienus.

Kā informē Lielbritānijas vēstniecības Latvijā komunikāciju speciāliste Andra Jakoviča, tirdziņa mērķis ir iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus ar Latvijā pieejamiem tipiskiem britu produktiem.

Tirdziņu atklās Lielbritānijas diplomātiskās misijas vadītājs Īans Frū, bet pasākuma vadītājs būs iejuties leģendārā detektīva Šerloka Holmsa tēlā.

Priekšpusdienā varēs nogaršot Stiltonas un Čedaras sierus, pusdienlaikā nobaudīt tipisko britu ātro uzkodu «fish and chips», bet pēcpusdienā pakavēties pie angļu tējas un cepumiem. Pasākuma laikā apmeklētāji varēs ne tikai nogaršot produktus, bet arī vairāk par tiem uzzināt, jo tiks izspēlēti dažādi konkursi.

Būs arī iespēja iejusties karalienes goda sardzes lomā un nofotografēties uz Londonas ielas fona.

Tirdziņa apmeklētāji varēs iepazīties arī ar īpašu britu produktu - Marmite pastu, par kuras reklāmas saukli kļuvusi frāze «Mīli vai ienīsti to!». «Nogaršojot tumšo, ar B vitamīnu bagāto rauga pastu, parasti reakcijas ir diametrāli pretējas - daži to iekļauj ikdienas ēdienkartē, bet citiem šis produkts liekas nebaudāms,» stāsta Jakoviča.

Britu tirdziņu rīko Lielbritānijas vēstniecības Latvijā Tirdzniecības un investīciju nodaļa sadarbībā ar Lielbritānijas Tirdzniecības kameru un «Berga bazāru».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu