Ķīpsalas hallē notiks tradicionālie Rīgas Ziemassvētku koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Arī šogad Ķīpsalas hallē notiks tradicionālie Rīgas Ziemassvētku koncerti, informē starptautiskās izstāžu rīkotājsabiedrības «BT 1» mediju koordinatore Inese Libere. Īpaši veidotās Ziemassvētku programmas klausītājiem dāvā sirsnīgas emocijas jau 11 gadus. Koncerti šogad plānoti 25. un 26. decembrī.

Tajos sirds labestību un prieku dāvās operdziedātāja Elīna Šimkus, džeza dziedātājs Daumants Kalniņš un tenors Jānis Kurševs. Koncertos piedalīsies arī Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris «Sōla», pieredzes bagātais Vidzemes kamerorķestris, pūšamo instrumentu ansamblis «Live Brass» un Kalniņa instrumentālā grupa. Pie diriģenta pults stāsies Kaspars Ādamsons un Andris Veismanis.

Talantīgi mūziķi, klasiskās un populārās mūzikas sintēze, kā arī vērienīgums raksturo Rīgas Ziemassvētku koncertus, kas gluži kā Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā ir neatņemama svētku daļa Rīgā Ziemassvētku laikā, saka Libere.

«Ziemassvētku rosība ik gadu sākas pāragri. Mēs pārāk skrienam, pārāk cenšamies un Ziemassvētku vakarā jau esam noguruši. Lai tā nenotiktu, es aicinu izbaudīt skaisto rudeni, nepaskriet garām novembrim un Ziemassvētkus izdzīvot vairāk sirdī un mazāk apdāvināšanas rosībā. Novēlu atrast laiku, lai pabūtu kopā ar saviem mīļajiem cilvēkiem, uz mirkli aizmirst ikdienas rūpes un steigu, nepievērst tik lielu vērību dāvanām, lietām un mantai, bet apdāvināt savu dvēseli, izbaudot muzikālus Ziemassvētkus skaistā koncertā,» norāda operdziedātāja Šimkus.

Šogad Rīgas Ziemassvētku koncerta pirmajā daļā skanēs klasiskās mūzikas pērles - Georga Frīdriha Hendeļa, Džakomo Pučīni, Marka Antuāna Šarpentjē skaņdarbi, igauņu komponista Arvo Pērta «Igauņu šūpuļdziesma», kā arī iemīļotas Ziemassvētku dziesmas komponista Valta Pūces aranžējumā.

Otrajā koncerta daļā klausītājus gaida tikšanās ar Kalniņa un viņa kvinteta radītām kompozīcijām un dziesmu aranžijām, kuras īpaši šim koncertam papildinās Vidzemes kamerorķestris un jauktais koris «Sōla». Līdztekus mazāk dzirdētām melodijām svētku noskaņu papildinās vairākas labi zināmas Ziemassvētku dziesmas - «Jingle Bells» un «Pār mazo ciemu ielejā», kā arī Džoša Grobana dziesma «You Raise Me Up» un īru Ziemassvētku dziesma «Fairytale of New York». Muzikālo programmu papildinās Ievas Kemleres veidota horeogrāfija.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs ir Rūdolfs Bērtiņš, scenogrāfs - Artūrs Arnis.

25. decembrī koncerts notiks plkst.15, bet 26. decembrī no plkst.12 un 17. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā, kā arī «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu