Pirmo reizi «Staro Rīga» izgaismos Rīgas Ekonomikas augstskolu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Šā gada novembra sākumā Rīgas Ekonomikas augstskola (Stockholm School of Economics in Riga - SSE Riga) svinēja 20 gadu jubileju, un svinības turpināsies arī gaismas festivāla «Staro Rīga» laikā. Augstskolas fasāde tiks izgaismota ar krāsainām gaismas projekcijām katru vakaru no 14. līdz 18. novembrim festivāla līdzdalības akcijas «Rīgas karnevāls» ietvaros.

SSE Riga jūgendstila ēku ar daudzajiem rotājumiem 1905. gadā projektējis slavenais jūgendstila meistars Mihails Eizenšteins. Sākotnēji šo celtni, kas atrodas Strēlnieku ielā 4a, tā dēvētajā Rīgas klusajā centrā, cēla S. Mitusova privātskolas vajadzībām, bet 1993.-1994. gadā ­ēka tika renovēta un par jaunajiem nama iemītniekiem kļuva SSE Riga studenti.

Nu jau vairāk nekā 20 gadus M. Eizenšteina iztēli un meistarību ik dienas apbrīno SSE Riga studenti no dažādām pasaules valstīm. Ēkas romantisko fasādi grezno jaunavu tēli, sievietes vikingu laivās, atlantu figūras, ērgļi, aunu galvas un pat stilizētas kareivju galvas aizsargķiverēs.

Festivāla apmeklētāji augstskolas jūgendstila ēku krāšņā svētku noformējumā varēs aplūkot no 14. līdz 18. novembrim, katru vakaru plkst. 18:00 - 23:00. Gaismas objekta nosaukums ir «Eizenšteina impresijas», adrese – Strēlnieku iela 4a.

SSE Riga Light Show 2014 from SSE_Riga on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu