Svētku koncerti šodien notiks visos Latvijas novados

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai šodien Rīgā un visos Latvijas novados notiks svētku koncerti, kurus rīko Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar VSIA «Latvijas koncerti». Kā informēja «Latvijas koncertu» sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica, koncerti notiks Cēsīs, Kuldīgā, Krāslavā, Aucē un Rīgā.

Pēc Valsts prezidenta ierosinājuma - izcelt Latvijas jaunos talantus - koncertos uzstāsies Ineses Galantes fonda rīkotā konkursa dalībnieki. Jaunie talanti uzstāsies koncertos Rīgā un Krāslavā.

«Latvijas koncertu» direktors Guntars Ķirsis izteicis pateicību visiem mūziķiem, kuri valsts nozīmīgākajos svētkos dosies uz dažādām Latvijas pilsētām, lai radītu svētku sajūtu ikvienā Latvijas vietā. «Katrs koncerts būs īpašs, katra programma gatavota tieši par godu valsts svētkiem,» uzsvēra Ķirsis.

Valsts svētku koncertā šovakar plkst.17.30 Latvijas Nacionālajā teātrī paši jaunākie solomākslinieki būs Ineses Galantes fonda konkursa laureāti un protežē - vijolnieks Daniils Bulajevs, sitaminstrumentālists Jānis Bombizo-Fedotovs un Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas saksofonu kvartets. Bulajeva un Bombizo-Fedotova duetā izskanēs Georga Pelēča kompozīcija «Ziedošais jasmīns», savukārt jaunie saksofonisti rādīs spēlētprasmi latviešu tautasdziesmas «Tumša nakte, zaļa zāle» aranžējumā, ko veidojuši Raimonds Macats un Kārlis Vanags. Koncertā piedalīsies arī karjeras sākumposmā esošais saksofonists Dāvis Jurka, kura solo skanēs latviešu tautasdziesmā «Skaisti dziedi, lakstīgala».

Inese Galante meklē jaunos talantus
Inese Galante meklē jaunos talantus Foto: publicitātes

Valsts kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» koncertā saspēlēsies ar Kārļa Vanaga vadīto Latvijas Radio bigbendu diriģenta Normunda Šnē vadībā. Koncerta programmā iekļauta latviešu kinoklasika - melodijas no filmām «Kārkli pelēkie zied», «Zem apgāztā mēness» un «Pie bagātās kundzes». Dziedātājas Kristīnes Prauliņas balss koncertā skanēs Raimonda Paula sendziesmās «Lūgums» un «Baltijas jūra», savukārt Intaru Busuli varēs dzirdēt latviešu klasiskās solodziesmas žanrā. Koncertu vainagos Paula jaunākā kompozīcija - ar Knuta Skujenieka dzeju komponētā dziesma «Es nāku no mazas tautas», kurā pausts lepnums par latvietību.

Kuldīgas kultūras centrā uzstāsies Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā. Solisti koncertā būs saksofonists Oskars Petrauskis un pianists Raimonds Petrauskis. Svētku koncerta programmā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Georga Frīdriha Hendeļa, Raimonda Paula, Zigmāra Liepiņa, Jāņa Lūsēna, Alviļa Altmaņa un Valta Pūces skaņdarbi.

Cēsīs, Vidzemes koncertzālē, Valsts akadēmiskā kora «Latvija» un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra izpildījumā skanēs Imanta Kalniņa un Imanta Ziedoņa sengadu oratorija «Dzejnieks un nāra». Pie diriģenta pults būs Viesturs Gailis. Dzejnieka un Nāras lomās iejutīsies Jolanta Strikaite un Daumants Kalniņš.

Krāslavas kultūras namā viesosies vokālā grupa «Framest» ar skaistākajiem džeza mūzikas šedevriem un populārām Paula dziesmu melodijām. Krāslavā, kā minēts, uzstāsies arī Galantes konkursa jaunie talanti.

Auces novada Kultūras centrā Latvijas Radio koris Sigvarda Kļavas vadībā klausītājus priecēs ar muzikālu uzvedumu «Ziedonis un Vācietis», kurā skanēs Ziedoņa dzeja Kalniņa mūzikā un Ojāra Vācieša dzeja Artura Maskata mūzikā. Pie klavierēm būs Dace Kļava un Aldis Liepiņš. Koncertā piedalīsies arī kontrabasists Mareks Auziņš un akordeonists Artūrs Noviks.

Rīgas koncerts, kas notiks Latvijas Nacionālajā teātrī, tiks translēts LTV1 un Latvijas Radio «Klasika» plkst.17.30. Translācijas laikā notiks tiešraide no novadu koncertu norises vietām un Valsts prezidenta uzrunas pārraidīšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu