Spīķeros gatavojas 1.decembrī atvērt mākslīgā ledus slidotavu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Tuvojoties salam, Spīķeru kvartālā starp Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielu sākta slidotavas būvniecība - uzslieta telts un sagatavota tehnika mākslīgā ledus sasaldēšanai. Kā TVNET uzzināja Rīgas domē, slidotavu apmeklētājiem plānots atvērt ne vēlāk kā 1.decembrī, un ikvienam gribētājam tā būs pieejama bez maksas līdz pavasarim.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde pastāstīja, ka mākslīgā ledus sasaldēšanai vismaz pāris dienas nepieciešams stabils sals dažus grādus zem nulles, bet pēc tam ledu iespējams uzturēt arī siltākā laikā.

Saskaņā ar noslēgto līgumu slidotavai Spīķeros darbs jāsāk 1.decembrī un tai jābūt atvērtai līdz 31.martam. Ja kādu iemeslu dēļ atvēršana aizkavēsies, slidotava strādās ilgāk pavasarī.

Tāpat kā pagājušajā gadā,

Spīķeru slidotava bez maksas būs pieejama ik dienu no plkst. 10 līdz 22

, turpat darbosies arī slidu noma tiem, kam pašiem savu slidu nav. Nomā būs pieejami vairāk nekā 100 slidu pāri standartizmēros no 28 līdz 47.

Kā ierasts, iestājoties stabilam salam,

vairākās Rīgas apkaimēs tiks ierīkotas arī dabīgā ledus slidotavas

- Uzvaras parkā, pie Rīgas Anniņmuižas vidusskolas Imantā, pie Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas, pie bērnu un jauniešu centra «Laimīte» Sarkandaugavā un citur.

Jau ziņojām, ka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta izsludinātā iepirkuma konkursa rezultātā par publiskās mākslīgā ledus slidotavas ierīkošanu Spīķeru kvartālā pērn pieteicies tikai viens pretendents, ar kuru noslēgts līgums uz četriem gadiem par kopējo summu 297 400 latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Rīgas pilsētas bezmaksas publiskā mākslīgā ledus slidotava turpmākos četrus gadus tiks ierīkota rekonstruētajā Spīķeru kvartālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu